Osijek
ZIMSKI LIKOVNI KAMP NA UMJETNIČKOJ AKADEMIJI

Polaznici: To je dobra priprema za studij i razvijanje karijere u umjetničkom području
Objavljeno 11. siječnja, 2015.

U subotu je na Umjetničkoj akademiji završio Zimski likovni kamp, promotivni program cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije, koji su proteklih tjedan dana pohađala 74 polaznika.

- Program smo namijenili prije svega učenicima srednjih škola, koji žele studirati i razvijati karijeru u umjetničkom području, ali i svim zainteresiranim osobama, bez obzira na njihovu dob, znanje i vještine. Podijelili smo ga u tri modula: Uvod u crtanje kompozicije, Uvod u crtanje portreta i Uvod u povijest umjetnosti i likovnu kulturu, a polaznici su mogli sudjelovati u jednom ili više njih. Osmislili smo ih kao praktično iskustvo u likovnom izražavanju i dopunu programima likovne kulture srednjih škola koji se bave isključivo teorijom povijesti umjetnosti - kaže doc. art. Jasmina Pacek, prodekanica za studijske programe i cjeloživotno učenje Umjetničke akademije.

Predavači su bili nastavnici Odsjeka za likovnu umjetnost UAOS-a. Tijekom trajanja Zimskog likovnog kampa polaznici su posjetili sve odsjeke Umjetničke akademije, promatrali izvođenje praktične nastave, upoznali prostor Akademije, razgovarali sa studentima, asistentima i profesorima o modelima i sadržaju studiranja te o mogućnostima zapošljavanja i razvoja umjetničke karijere u Hrvatskoj i inozemstvu. U ovom promotivnom terminu likovni kamp bio je besplatan za polaznike.

Većina polaznika s kojima smo razgovarali nije krila zadovoljstvo dobrom organizacijom kampa. “Ovo mi je dobra priprema za fakultet. Jako sam zadovoljan, puno smo radili i naučili. Želio bih studirati likovni smjer na Umjetničkoj akademiji, a u budućnosti raditi nešto vezano uz likovnost, možda kao profesor u školi”, kaže maturant Marko Školka. Katarina Zidar i Ana Rendulić žele studirati animaciju i ilustraciju, a kamp im je, kažu, bio dobra priprema da neke stvari ponove i nauče nešto novo. Pohvalile su predavače, za koje ističu da su bili jako dobri i zanimljivi. Polaznica Likovnog kampa bila je i fotografkinja Vesna Šošić: “Takva edukacija želja mi je iz mladosti. Zadovoljna sam, proširila

sam vidike, a to sam i željela.” V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana