Osijek
22. ZIMSKA MATEMATIČKA ŠKOLA U OSNOVNOJ ŠKOLI MLADOST

Prijavljeno 199 učenika iz Osijeka i Baranje
Objavljeno 7. siječnja, 2015.

U organizaciji Osnovne škole Mladost, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i ove školske godine, u prostorijama OŠ Mladost, 7. i 8. siječnja održava se tradicionalna 22. Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola.

Zimska škola središnje je mjesto okupljanja najvrsnijih učenika osnovnih škola te predstavlja prirodan most suradnje osnovnih škola, strukovne udruge i osječke akademske zajednice. U radu sudjeluju najvrsniji učenici od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola. Predavači su nastavnici zaposleni u osnovnim školama grada Osijeka te općina Bilje, Čeminac, Ernestinovo, kao i profesorica s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i studenti Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Prijavljeno je 199 učenika iz 14 škola s područja grada te iz Bilja, Čeminca, Belog Manastira i Darde. U dva dana, koliko škola traje, održat će se 11 radionica i predavanja iz područja osnovnoškolske matematike, koje obuhvaćaju širok spektar tema od zabavnih do vrlo zahtjevnih sadržaja, a ciljano potiču razvoj matematičkih kompetencija i vještina.

Voditeljica Zimske matematička škole je Ane Martinčević, profesorica matematike, a uz nju, u organizaciji skupa sudjeluju Goranka Janjić, učiteljica razredne nastave u OŠ Mladost, ravnatelj škole Josip Jukić te Kristian Sabo, predsjednik Udruge matematičara Osijek. V. Latinović

Možda ste propustili...

APEL ZA POMOĆ IZ AZILA U NEMETINU

Svaki dan kritično nedostaje pseće hrane!

UGOVORI S JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE

Županija za vatrogasna društva izdvojila još 450.000 kuna

HUMANITARNA UDRUGA RIJEKA LJUBAVI

U utorak podjela 800 "paketa života"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DUBROVAČKOJ 58 KAO U HORORU

Ispred dva opožarena stana množe se štakori, susjedi žive u strahu

2

ZAVRŠILA LEGALIZACIJA OBJEKATA

Samo od pristojbenih markica Grad uprihodio čistih milijun kuna

3

STANOVNICI ULICE I. KRŠNJAVOG U PANIČNOM STRAHU OD OSA

Pestrid obavio dezinsekciju osa u mladim stablima

oglas