Dome slatki dome
NAJSVESTRANIJI MULTIFUNKCIONALNI KUĆANSKI APARATI

Parne pećnice u XXL formatu
Objavljeno 31. prosinca, 2014.

Kombinirane parne pećnice s pravom imaju ugled kao najsvestranije od svih raznovrsnih multifunkcionalnih kuhinjskih aparata budući da spajaju potpuno opremljenu pećnicu i parnu pećnicu u jednu cjelinu, obuhvaćajući najbolje od oba svijeta, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da dolaze u kombiniranom obliku. Dok je, u prošlosti, Miele imao tri različita osnovna modela u ponudi koja su bila osmišljena za ugradnju kao ormarići visine 45 cm, DGC 6660 XXL sada predstavlja posve novu jedinicu koja se uklapa u otvor od 60 cm koji je tradicionalno namijenjen za zidnu ugradbenu pećnicu. XXL kao model trebao bi biti cijenjen samo i po onome što je navedeno na deklaraciji i po svojim dimenzijama, jer nudi unutrašnjost velike zapremnine od 68 litara. Ovo mu omogućuje korištenje četiri razine umetanja, prilično proširujući opseg programa u usporedbi s ostalim modelima na tržištu.

Miele kombinirane parne pećnice su cijenjene od strane profesionalnih kuhara i postižu pozitivne kritike na raznim kuharskim forumima upravo zbog širokog spektra opcija koje nude. Svi operativni modeli su dostupni: kuhanje na pari, kombinirano kuhanje, vrući zrak plus gornji i donji grijač, gornji grijač, donji grijač, roštilj, ekonomični roštilj, roštilj s kruženjem zraka, intenzivno pečenje, odmrzavanje, ponovno grijanje, pečenje pomoću temperaturne sonde i pirjanje. Osim opcija ručno pripremane hrane koje omogućuju korisniku određivanje nivoa vlažnosti, ovaj aparat također nudi više od 200 automatskih programa, uključujući kuhanje na niskoj temperaturi ili ciklus polaganog kuhanja. Moguće je i čuvanje omiljenih programa.

Samo su kratka podgrijavanja dovoljna za postizanje vrhunskih rezultata prilikom korištenja opcije „kuhanje samo na paru“. Ono obuhvaća princip ispuštanja pare u pećnicu velikom brzinom za blago i potpuno kuhanje. DGC XXL se odlikuje također u ovoj disciplini i postiže temperaturu od 100 °C u istom vremenu kao i na Mieleovim kompaktnim modelima.

Tajna ovog postignuća krije se u generatoru MultiSteam tehnologije pare koji koristi Miele: korisnik napuni spremnik koji se nalazi diskretno iza motorizirane ploče. Voda za kuhanje povlači se iz spremnika u generator MultiSteam tehnologije pare koji se nalazi u stražnjem dijelu aparata gdje se pretvara u paru i cijevima se dovodi u unutrašnjost pećnice preko osam ulaznih otvora. MultiSteam tehnologija pare je ekskluzivna odlika parnih pećnica, kao i kombiniranih parnih pećnica u Mieleovoj ponudi. Sa SensorTronic dodirnim upravljanjem, također dostupnim na mnogim drugim ugradbenim uređajima iz Miele generacije 6000, upotreba DGC XXL je krajnje intuitivna. Najdojmljivija odlika SensorTronic upravljanja je zaslon TFT visoke rezolucije koji predstavlja sve postavke u peterorednom zaslonu koristeći bijele simbole na tamnoj podlozi.

Miele je dao unutrašnjosti DGC XXL uređaja, izrađenog od nehrđajućeg čelika, završnu obradu poput platnene tkanine. Ova površina od nehrđajućeg čelika dorađena je također u PerfectClean završnoj obradi.

PerfectClean je patentirana obrada površine za pećnice koja se odlikuje činjenicom da je neljepljiva i laka za čišćenje. Naročito tvrdokorne mrlje mogu se očistiti jednim od raznovrsnih programa za čišćenje. DGC XXL je dostupna i u PureLine izvedbi od nehrđajućeg plemenitog čelika, brilijant bijeloj, opsidijan crnoj i havana smeđoj boji.

I knjiga recepata

Velika kombinirana parna pećnica dolazi zajedno s podloškom za višestruku upotrebu, kombiniranom rešetkom, perforiranim posudama za kuhanje na pari, kao i knjigom s receptima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna