Regija
U STARIM JANKOVCIMA - OTVOREN VRTIĆ

Novi dječji vrtić skrbit
će za 55 mališana
Objavljeno 23. prosinca, 2014.

STARI JANKOVCI - Općina Stari Jankovci još 2008. godine osnovala je Dječji vrtić ''Krijesnica'' koji je od osnutka do danas djelovao u lošim uvjetima. Međutim, jučer je svečano otvoren novouređeni vrtić površine 400 četvornih metara na radost sve djece.

- Imamo najljepši božićni poklon, otvorili smo novi lijepo uređeni dječji vrtić. Kako su prije bili loši uvjeti za boravak djece u vrtiću, sagrađen je novouređeni vrtić proračunskim sredstvima Općine Stari Jankovci uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Skupština Vukovarsko-srijemske županije darovala je zemljište u dvorištu osnovne škole, a ukupna investicija je 2,200.000 kuna - istaknuo je Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci.

U novom vrtiću ima mjesta za 55 mališana, a trenutno u vrtić ide oko 38 mališana dok će se kasnije priključiti 17-ero djece u predškolskim skupinama iz naselja općine Stari Jankovci i Bogdanovci.

- Ovo je poseban dan za nas jer smo nakon pet godina rada u lošim uvjetima dobili zaista prekrasan dječji vrtić. U odnosu na prošli objekt gdje je krov prokišnjavao, gdje je bila loša stolarija, sad imamo konačno normalne uvjete za rad. Vrtić radi od 6 do 16.30 sati, što je velika pogodnost za roditelje, jer već u 6 sati mogu dovesti djecu, dok se u ostalim vrtićima počinje u 7 sati. Kapacitet vrtića je 55 djece, od kojih je 38 u vrtićkim skupinama, dok je 17 u predškolskoj grupi - rekla je Gordana Radić, ravnateljica vrtića ''Krijesnica'' Stari Jankovci. Svečanim rezanjem vrpce, vrtić su otvorili župan Božo Galić i načelnik općine Dragan Sudarević.

Osim vrtićke djece, Općina Stari Jankovci pomaže roditelje novorođene djece s 1.000 kuna, opremanje prvašića s 800 kuna, sufinancira prijevoz srednjoškolaca a nakon završetka fakulteta nagrađuje s 3.500 kuna. Rad vrtića Općina Stari Jankovci kao osnivač sufinancira s oko 400.000 kuna godišnje.M.Kokaj

Ukupna investicija je 2,200.000 kuna, rečeno je na otvorenju objekta

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike