Osijek
UČENICI OŠ VIŠNJEVAC

Pomogli obitelji Klasić
Objavljeno 23. prosinca, 2014.

Ponukane nedavnim televizijskim prilozima o socijalno ugroženim obiteljima u Baranji, predsjednica Vijeća učenika OŠ Višnjevac, Lea Sudar i njezina zamjenica Karla Rojnić, došle su na ideju da organiziraju humanitarnu akciju i pomognu peteročlanoj obitelji Klasić.

Potporu i pomoć u ostvarivanju ove plemenite akcije ponudili su im prof. Marija Klapka, školska knjižničarka i voditeljica Vijeća učenika te ravnatelj Dane Končar. Inicijativu su Lea i Karla iznijele i na sjednici Vijeća učenika, koje čine svi predsjednici razreda u školi, i tako se ideja o pomoći obitelji Klasić počela širiti OŠ Višnjevac.

Donacije su se prikupljale u školi deset dana, a naglasak je bio na nekvarljivim prehrambenim proizvodima, odjeći, obući i školskom priboru. U akciju su se uključili svi razredi i njihovi učitelji, svatko je donio nešto što je smatrao da bi moglo pomoći obitelji Klasić.

- Bilo je divno vidjeti djecu kako ponosno donose svoje igračke, odjeću i obuću, znajući da i oni mogu nekome puno pomoći. Za prijevoz donacija pobrinuli su se mještani i roditelji učenika. Nadamo se da će naše donacije uljepšati Božić obitelji Klasić i olakšati im sljedeće dane - ističe prof. Marija Klapka. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike