Crna kronika
UHIĆENO PET OSOBA

“Pala” tri kg amfetamina
Objavljeno 22. prosinca, 2014.

Policija je zaplijenila tri kilograma amfetamina što je nabavljen u Nizozemskoj. Uskok sumnjiči 42-godišnjaka da je početkom prosinca za šverc droge do Hrvatske i daljnju preprodaju angažirao još četiri osobe. Osumnjičeni 42-godišnjak je od osobe po imenu “Iris” u Nizozemskoj počeo kupovati manje količine amfetamina i krijumčariti ih u Hrvatsku. Za to je angažirao 46-godišnjaka, dok je drogu iz Nizozemske do Slovenije dovezao 38-godišnjak. Preko hrvatsko-slovenske granice prenio ju je pak 44-godišnjak. Na kraju krijumčarskog lanca priključio im se još jedan 38-godišnjak koji je drogu zajedno s još jednom osobom koja nije uhićena u ovoj operaciji sakrio u obiteljskom domu u Zaprešiću.

Amfetamin je nabavljan u manjim količinama, ne bi li se na taj način smanjio rizik prelaska granice. Istražitelji su otkrili i da su 44-godišnjak i 46-godišnjak proizvodili i marihuanu. Za to su imali posebno opremljen laboratorij gdje su sadili konoplju koju su nakon sazrijevanja sušili, pakirali i prodavali drugim dilerima. Za sve okrivljenike Uskok je predložio određivanje istražnog zatvora.

U posljednja tri dana policija je u tri navrata ušla u trag krijumčarima droge i oružja te uhitila zbog toga ukupno pet osoba. Radilo se o klasičnom švercu droge u Hrvatsku, a oružja u neku od zemalja zapadne Europe.(M.Bu.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike