Mozaik
5. BOŽIĆNO ROKANJE U ORAHOVICI

Brkovi “rasturili” na
vrhunskoj večeri rocka
Objavljeno 21. prosinca, 2014.
Alternativni rock-bend Them Moose Rush promovirao je svoj novi ep uradak naziva Three Pi

Udruga mladih PAUK Orahovica nastavila je organizaciju sjajnih događaja za mlade šireg područja.

Uoči nadolazećih blagdana, PAUK je i ove godine priredio vrhunsku večer rocka u dvorani bivšeg kina “Papuk”. Peto Božićno rokanje pratila je krcata dvorana, mladi su pristigli iz cijele regije od Osijeka do Virovitice, a sve su ih zabavljali prvo osječki alternativci, Syndrome, potom bjelovarski alternativni rock-bend Them Moose Rush koji je orahovačkoj publici promovirao svoj novi ep uradak naziva Three Pi, a na scenu su potom stupile zvijezde večeri, zagrebački Brkovi. Ovaj hrvatski turbofolk-punkrock sastav iz Zagreba i Orahovici je pokazao vještinu spajanja udaljenih žanrova u duhovitu cjelinu. Njihovi korišteni emotivni turbofolk stihovi spojeni sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala, oduševili su prisutne. Uživali su i oni sami, što potvrđuje i njihov frontmen Shamso 69:

- Pitali ste me i prije koncerta kakva su očekivanja. Nisu važna naša očekivanja, već očekivanja publike i organizatora. Mi smo dali sve od sebe, publika je uživala i tako smo i mi najsretniji. Moram pohvaliti i ostale bandove koji su večeras nastupili, sve su to mladi bandovi koji se probijaju i samo neka nastave – rekao je Shamso. Peto Božićno rokanje zaključio je slatinski metal bend Inkognito:

- Moram priznati da nije bilo lako organizirati sve ovo. U današnje krizno vrijeme teško je naći sponzora, no mi smo željeli nastaviti tradiciju Božićnog rokanja i eto uspjeli smo. Hvala Gradu Orahovici u gradonačelniku Josipu Nemecu na velikoj pomoći i podršci te clubu Blues koji nam redovito pomaže. Peto Božićno rokanje održano je u sklopu višegodišnjeg projekta pod nazivom 'Alternativa' koji povezuje niz aktivnosti udruge. I na kraju hvala publici, divnim ljudima koji su došli i napunili bivše kino jer bez njih sve ovo ne bi imalo smisla – zaključio je predsjednik PAUK-a Mirko Kufner.

Peto Božićno rokanje itekako je opravdalo očekivanja, Brkovi su rasturili, mladi bandovi pokazali da se sigurno probijaju na hrvatsku alternativnu scenu, a PAUK se još pokazao kao vrhunski organizator.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

Najčitanije iz rubrike