Regija
PALJENJE ČETVRTE ADVENTSKE SVIJEĆE

Učenici božićnim pjesmama s prozora Gimnazije oduševili Vinkovčane
Objavljeno 21. prosinca, 2014.

VINKOVCI-U sklopu ''Adventa u Vinkovcima'', a na inicijativu Maria Banožića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca, paljenje 4.adventske svijeće uistinu je bilo nešto posebno, što će ostati dugo u sjećanju svih građana Vinkovaca.

Procesijom župljana Župe Bezgrešno Srce Marijino i Odreda izviđača Vinkovci, Betlehemsko svijetlo stiglo je u središte grada koje su donijeli vinkovački izviđači.Uslijedila je molitva svih građana Vinkovaca, koju je predvodio fra Ivan Poleto uz nastup Zbora ''fra Vjekoslav Mićuda''.Četvrtu adventsku svijeću zajednički su upalili fra Ivan Poleto, Ivan Stažić iz Odreda izviđača Vinkovci, te vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić.

Paljenjem  četvrte adventske svijeće nije završio program u pješačkoj zoni grada Vinkovaca, nego je uslijedilo nešto što je uistinu bilo veličanstveno, veliki koncert učenika Glazbene škole Josipa Runjanina, učenika vinkovačke  Gimnazije pod dirigentskim palicama Zrinke Šimunović i Sandre Milovac, te nastup Brass kvinteta.

Oko 100 učenika pjevalo je Božićne pjesme s prozora vinkovačke Gimnazije ''Matija Antun Reljković''. U koncertu koji je ostavio bez daha sve prisutne, mnogi građani mogli su uživati preko sat vremena. Uz kuhano vino i zima je nestala, a svi okupljeni ispred vinkovačke Gimnazije s velikim oduševljenjem pratili su nastup učenika.

Kako bi dekor bio još ljepši Povijesno i športsko društvo ''Hrvatski sokol'' u svojim svečanim odorama razvili su zastave, te tako uljepšali ovu manifestaciju koja je bila odlična po ocjeni svih građana Vinkovaca koji su došli na vinkovački Korzo.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana