Regija

Božićna razmjena odjeće u Vinkovcima
Objavljeno 21. prosinca, 2014.

VINKOVCI- U prostorijama Tehnološkog parka d.o.o. Vinkovci, a u organizaciji Udruge za kreativni razvoj i održivi razvoj, te u sklopu projekta ''Socijalno poduzetništvo- poduzetništvo po mjeri mladog čovjeka'' održana je prva Božićna razmjena odjeće.

''Razmjenjivanje odjeće je popularna praksa u zapadnoj Europi s kojom se želi osvijestiti ljude o potrošačkom društvu i maniji kupovine stvari koje nam često ne trebaju. Razmjenjivanje je ekološki prihvatljivo, jer se ne kupuju nove stvari s čijom bi se proizvodnjom potrošili vrijedni resursi. Po prvi puta smo organizirali razmjenu odjeće s kojom smo građanima Vinkovaca željeli pomoći da obnove garderobu razmjenjujući se s drugima i podrže rad Udruge za kreativni razvoj i održivi razvoj, istaknula je Anita Đordić, predsjednica Udruge za kreativni razvoj i održivi razvoj.

Projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, te se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Cilj projekta je edukacija mladih o socijalnom poduzetništvu, kao jednom od mogućih načina borbe protiv nezaposlenost s kojim se rješavaju financijski ali i socijalni problemi u društvu. Projekt traje godinu dana i sastoji se od 11 radionica i završne konferencije na kojoj će se prezentirati rezultati projekta.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike