Regija
PALAČA SRIJEM

Sklopljen sporazum o suradnji dvije slavonske s Dubrovačko-neretvanskom županijom
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

VUKOVAR –U Palači Srijem u Vukovaru danas su Sporazum o suradnji i zajedničkom korištenju Ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu potpisali vukovarsko-srijemski i brodsko-posavski župani Božo Galić i Danijel Marušić s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem. Tim sporazumom sve informacije i kontakti kojima raspolaže Ured Dubrovačko-neretvanske županije bit će na raspolaganju dvjema slavonskim županijama i njihovim razvojnim agencijama.
Prilikom potpisivanja sporazuma, vukovarsko-srijemski župan Galić je istaknuo kako je s promjenom politike Ministarstva regionalnog razvoja došlo do slabije suradnje na relaciji ministarstva – županije i manjeg dotoka kvalitetnih informacija, pogoovo iz Bruxellesa, pa bi se navedenim sporazumom taj problem trebao prevladati. Brodsko-posavski župan Marušić je naveo da je sporazum nastavak ranije uspostavljene suradnje i da se time sada otvara mogućnost i zajedničkih projekata. Prema riječima dubrovačko-neretvanskog župana Dobroslavića, dubrovački ured u Bruxellesu već koristi i Karlovačka županija, a od sada će iz Bruxellesa kao „srca Europe“, u kojem urede ima oko 300 europskih regija, informacije i kontakte dobivati četiri hrvatske županije.
Boraveći u Vukovaru, župan Dobroslavić je vukovarsko-srijemskom županu Galiću uručio plaketu o novčanoj donaciji kojom Dubrovačko-neretvanska županija s 45.000 kuna pomaže vinkovački i vukovarski Caritas, tzv. socijalne samoposluge u Vinkovcima i Vukovaru, kao i  Društvo osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji.

S.Butigan

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike