Regija
NAŠIČKA PODUZETNICA USPJEŠNO POSLUJE

Slavonska trava krasi Istru, Dalmaciju...
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

NAŠICE - Slavonska trava danas ne prekriva samo panonsku ravnicu već ju danas u svoja dvorišta kao travni busen postavljaju otočani i stanovnici mjesta uz samu jadransku obalu u Istri, Dalmaciji, Dubrovniku... Sve to zahvaljujući Dijani Dulembi, vlasnici našičke tvrtke Flora – vrtni centar. Ta poduzetnica već dvadesetak godina vodi tvrtku na čijem bi joj na desetke tisuća kvadrata velikom dvorištu svaka žena pozavidjela. Ono obiluje tisućama raznolikog cvijeća, ukrasnih biljaka, sadnica..., koje proizvodi u rasadniku i prodaje na hrvatskom i inozemnom tržištu i pravi je primjer uspješne poslovne žene. Kao jednoj od rijetkih žena među velikim poduzetnicima, nedavno su joj na predstavljanju tvrtke čestitali i predsjednik Ivo Josipović i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Na tom putu napretka našička poduzetnica krenula je najprije s dva radnika da bi se danas kada se posao proširio, posebice u sezoni, zapošljavalo i petnaestak djelatnika.

- Ljudi su prepoznali našu korektnu suradnju, poštovanje rokova, stručnosti u obavljanju posla koji se radi prema pravilima struke. Kako se odnosimo prema partnerima, tako se odnosimo i prema svojim djelatnicima. Interes je obostran pa su radnici predani, a mi to nagradimo - priča Dulemba.

A kako je to kada tvrtku vodi žena Florini radnici dobro znaju. Zadovoljni su, a Flora ispunjava sve svoje obveze. Nije se dogodilo da je plaća kasnila jedan jedini dan.

A kako joj je raditi s građevinarima, primjerice kada obavlja hidrosjetvu trave i sadnju ukrasnog bilja na rubnjacima novih cesta i nasipima, ili oko novih kuća i drugih objekata odgovara kako im lako parira jer odlično poznaje struku i nudi rješenja za njihove nejasnoće.

- Uređenje okoliša nakon završetka građevine naša je specijalnost. Agronomi se nastoje kvalitetom robe i usluga te cijenom prilagoditi zahtjevima potrošača. Partneri traže da im analiziramo tlo, zasnujemo travnjake i održavamo zelene površine, izrađujemo im idejna i izvedbena rješenja krajobraznog uređenja i to odrađujemo, radimo kamenjare, vodene vrtove, sustave navodnjavanja… Na šlepere uzgojene trave i ukrasnog bilja ugradili smo u posljednjih 15 godina na moru, imamo i nove planove suradnje s partnerima iz zemalja EU-a. Prednost nam je što uz prodaju i ugradnju biljnog materijala bilo da se radi o stablima, grmovima, tloprekrivačima ili o travnom busenu nudimo i postprodajnu savjetodavnu podršku - kaže Dulemba.

Darko PEJIĆ

A kako je to kada tvrtku vodi žena Florini radnici dobro znaju. Zadovoljni su, a Flora ispunjava sve svoje obveze

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike