Osijek
NEUSPIO POKUŠAJ PRODAJE

Za rakiju i staru Fiestu na javnoj dražbi u Carinarnici Osijek nije bilo kupaca
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

Nijedna osoba nije bila zainteresirana za kupnju rakije i automobila na licitaciji organiziranoj jučer (petak) u prostorijama Carinarnice Osijek.

Potvrdio je to Dario Dobek, voditelj odjela prodaje robe na Carinarnici, rekavši da nitko od građana nije došao niti razgledati ponuđenu robu. Podsjetimo, predmet javne dražbe bilo je 657 boca rakije proizvedene u Srbiji, od čega 358 boca Gružanske zlatne niti u originalnoj ambalaži od 0,7 litara, jakosti 45 posto te 299 boca Zlatiborsko zvono, također u originalnoj ambalaži od 0,7 litara, iste jakosti. Također, na javnoj dražbi ponuđen je i automobil Ford Fiesta.

- Komisija će odrediti kad će se organizirati sljedeća javna dražba. Može se pretpostaviti da će biti za oko mjesec dana - rekao je Dobek.

Inače, rakija se prodaje skupno pravnim osobama, ugostiteljima i trgovcima, bez garancije, a obveza je kupca u slučaju potrebe ishoditi potrebne dozvole, odnosno isprave. Kupac je, pravila nalažu, u obvezi naručiti i kupici markice Ministarstva financija za obilježavanje alkoholnih pića i nalijepiti ih na boce pod carinskim nadzorom na licu mjesta. Ipak, ni početna cijena od 40 kuna s PDV-om za rakiju, ni 15.500 kuna za Ford Fiestu iz 2000. godine, a za koju su se mogle natjecati i tvrtke i građani osobno, nije zainteresirala ni jednu jedinu osobu. U sljedećem krugu, neslužbeno doznajemo, cijena ponuđene robe mogla bi biti niža. M.Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike