Osijek
SLAVLJE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI S IZMIJENJENIM KONCEPTOM

Doček Nove godine na tri pozornice na Trgu slobode
Objavljeno 20. prosinca, 2014.
Na tri pozornice održavat će se različit glazbeni program po načelu za svakoga ponešto

Središnji doček Nove godine u najvećem slavonskom gradu, u organizaciji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, ove će se godine održati na Trgu slobode, a okupljene građane čekaju čak tri pozornice i nastupi tri različita izvođača, po načelu za svakoga ponešto.

Proteklih godina uvriježilo se da proslava Nove godine u Osijeku bude organizirana na središnjem Trgu Ante Starčevića, a u viziji Agencije Luminis, čija je ponuda izabrana, mjesto događanja premješteno je na Trg slobode iz nekoliko razloga.

- Želja nam je oživjeti i druge gradske trgove osim glavnog, a Trg slobode je svojom konfiguracijom i rasporedom akustike pogodniji za našu ideju o tri pozornice - kažu u Luminisu.

Željko Lončar iz gradskog Odjela za protokol i promidžbu kaže kako ova odluka ima uporište i u povijesti. - Koliko nam je poznato, upravo na ovom prostoru, tada pod imenom Trg oslobođenja, građani Osijeka prije nekih tridesetak godina prvi put spontano su se okupili na prvom zajedničkom dočeku Nove godine na otvorenom - ističe Lončar.

Proslava Nove 2015. godine koncipirana je kao događanje otvoreno svim građanima grada Osijeka. To se postiže razdiobom prostora na tri sektora, namijenjena različitim posjetiteljima. Centralna scena u sredini trga, okrenuta prema prolazu koji vodi na Trg Lava Mirskoga, najveća je pozornica na kojoj se događaju i najave, džinglovi te već standardno odbrojavanje i čestitka gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića i osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića u ponoć, uz nastup skupine Vigor.

Kod spomenika Šetača nalazit će se manja pozornica s razglasom i rasvjetom, a za glazbeni program zadužen je DJ Sly, pokretač elektronske scene u Osijeku. Ovaj program namijenjen je mlađim generacijama.

Treća, također manja pozornica, bit će smještena kod spomenika Franji Tuđmanu, gdje je organiziran program tamburaške glazbe uz nastup osječkog tamburaškog sastava Sitan vez. Na trgu će se nalaziti i drvene kućice u kojima će se moći kupiti hrana i piće. Ostali detalji i točnija satnica programa bit će poznati idućih dana, a neki detalji će, najavljuju organizatori, ostati iznenađenje i za sam doček.

Tomislav LEVAK

Ivan Vrkić

Vjerujem da će se svidjeti građanima

Gradonačelnik Ivan Vrkić pozdravlja ovaj inovativniji koncept. “Ovo je zanimljiva promjena i eksperiment za koji vjerujem da će uspjeti i svidjeti se građanima. Stručnjaci za akustiku uvjeravaju da neće biti 'sudaranja' zvukova”, kaže on. Inače, Grad će za novogodišnju proslavu izdvojiti oko 100, a Županija oko 70 tisuća kuna.

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

Najčitanije iz rubrike