Crna kronika
PREDSTAVA UBOJICE - NOVO SUĐENJE ZBOG UBOJSTVA ANTONIJE BILIĆ I DALJE SE ČEKA

Dragan Paravinja završio u bolnici jer je progutao tri žileta!
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

Dragan Paravinja, kojem se drugi put sudi zbog ubojstva Drnišanke Antonije Bilić, završio je u šibenskoj bolnici nakon što je progutao tri žileta!

Kako prenosi šibenski portal www.sibenik.in, Paravinja se u utorak u poslijepodnevnim satima požalio zatvorskim čuvarima na bolove u trbuhu. Odveden je na Hitnu pomoć i ubrzo vraćen u zatvor. Kako je pravosudnim policajcima i dalje govorio da ga boli, vraćen je u bolnicu i odveden na rendgen. Snimka je iznanedila i liječnike koji su u Paravinjinom tijelu ugledali tri žileta! Iz bolnice su kratko priopćili kako su tijekom utorka zaprimili pacijenta iz šibenskog zatvora, ali nisu navodili njegov identitet. Poručili su samo da je pacijent prevezen u drugu nadležnu zdravstvenu ustanovu, a jedina takva nalazi se u Zagrebu, u Svetošimunskoj ulici.

Za sada se ne zna na koji su način žileti završili u Paravinjinom tijelu. Vijest se brzo proširila Šibenikom i Drnišom pa su neki komentirali da je lako moguće da je Paravinju netko od zatvorenika “nagovorio” da proguta žilete. No, većina je ipak mišljenja kako je sve to predstava Paravinje koji stalno piše predstavke i žali se. I nedavno je završio u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode. Hospitaliziran je tada zbog opće slabosti, jer odbija zatvorsku hranu i jede samo ono što kupi u zatvorskoj prodavaonici.

Novo suđenje Draganu Paravinji počelo je sredinom listopada, i to nakon što je Vrhovni sud odbio njegovu žalbu o izuzeću šibenskog suda i sutkinje Nives Nikolac iz postupka. No rasprava je prekinuta i bit će nastavljena tek nakon što se sudski vještaci očituju o njegovom psihičkom i fizičkom zdravlju i je li raspravno sposoban.M.Bugarić

DIO PRESUDE NIJE JASAN

Prvostupanjsku presudu kojom je Paravinja osuđen na 40 godina zatvora odbacio je Vrhovni sud. Sud ne spori da je Paravinja odgovoran za smrt Antonije Bilić, ali smatra kako u prvostupanjskom postupku nije dokazao da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Jedini dokaz o tome što se dogodilo jest njegovo priznanje policiji Republike Srpske nakon uhićenja, navodi Vrhovni sud.

Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike