Sport
NEXE SE OD 2014. OPROSTIO - PORAZIMA

Za pothvat je ipak
trebala razina više
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

S dva domaća poraza u pet dana rukometaši NEXE-a završili su nastupe u ovoj godini. No, ishodi utakmica s lanjskim finalistom SEHA Gazprom južni tok lige lige (Meškov) i pobjednikom (Vardar) sigurno nisu podbačaji.

Jasno je bilo i prije tih dvoboja da će gosti, sudionici Lige prvaka, biti u ulogama favorita, što su na kraju i potvrdili, međutim i Našičani su pokazali da većim dijelom susreta mogu uspješno parirati.

O tome svjedoče i rezultati (“minus tri” u oba dvoboja), iako je sigurno kako će u redovima hrvatskog doprvaka ostati žal što nisu uspjeli napraviti i nešto više. A prilike je bilo. No, za to je ipak protiv objektivno jačih suparnika trebalo odigrati punih 60 minuita bez većih oscilacija, a momčad Zdenka Kordija to nije napravila. Protiv bjeloruskog prvaka (25:28) koban je bio desetminutni golgeterski post početkom drugog poluvremena, a porazu od Vardara (27:30) uvelike je kumovao napad. Iako i 30 primljenih golova pokazuje da se i u tom dijelu igre moglo bolje, vratari su ipak solidno odradili svoje te su Lelić u prvom, a Juzbašić u drugom, zajedno skupili 13 obrana i u pojedinim trenucima držali svoju momčad na dohvatljivom zaostatku. No, brojne pogreške u napadu olakšale su posao gostima, koji su te poklone znali iskoristiti. Makedonski je klub u Osijeku nastupio sa samo 11 igrača, no po Kordiju to nimalo ne mijenja odnose između dviju momčadi jer je kvaliteta uvelike na strani gostiju.

- Gostujući je trener odlično pripremio svoju momčad, i to je glavni razlog zašto je Vardar pobijedio. Vardar ima praktički tri jednako dobre postave, ne zna se tko je bolji igrač koje imaju na svim pozicijama, sve su to vrhunski rukometaši, i svi su veće klase nego naši igrači. Tako da bez obzira na to s kojom postavom igraju, imaju kvalitetu za borbu za Final Four. Uz to, mi smo bili prenervozni, mislim da nismo odigrali ovako nervoznu utakmicu cijelu sezonu, a iz toga je prozišlo dosta naših pogrešaka. Jasno, razlog je i kvaliteta suparnika, koji nam nije dopustio više. Vjerujem da su uživali u dobrom rukometu svi koji su došli - objasnio je svoje viđenje razloga poraza Kordi.

Sa svojim trenerom slaže se i Mirko Herceg, koji je sa šest pogodaka bio najefikasniji igrač NEXE-a

- Čestitke Vardaru na pobjedi. Slažem se s trenerom oko nekih stvari, ali mislim da su ovu utakmicu presudile naše pogreške, pogotovo u prvom poluvremenu. Malo smo ušli prenervozno, radili početničke pogreške, a Vardar je to iskoristio. Kasnije smo se pokušali vratiti, ali nije bilo moguće. Zahvalio bih publici, dvorana je bila solidno ispunjena, nadam se da su uživali i da će ih u budućnosti biti još više - poručio je lijevi vanjski našičkog kluba. Rukometaši će od subote dobiti odmor preko blagdana, te će s pripremama za drugi dio serzone najvjerojatnije krenuti 7. siječnja, a prvu službenu utakmicu imaju 1. veljače protiv Metalurga. G. Roguljić

3-1-8

učinak je NEXE-a u prvih 12 kola regionalne lige

Najčitanije iz rubrike