Sport
NEIZVJESNOST U GRADSKOM VRTU

Rukavina: Nikoga neću unaprijed prekrižiti
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
Neki igrači nam ne mogu pomoći, neki su bili nezadovoljni. Oni su u prvom redu za odlazak, kaže trener bijelo-plavih

Sastanak su održali predsjednik Uprave Slobodan Tolj i trener Tomislav Rukavina. Teme su bile razne, ali sve su se doticale budućnosti osječkog prvoligaša. Ipak, konkretnih zaključaka ili odluka još nema kada je u pitanju transfer-lista.

Ako je suditi prema Rukavininim razmišljanjima, takvo nešto neće biti ni sastavljeno.

- Nikoga neću unaprijed otpisati ili prekrižiti. Sve su to naši igrači pod ugovorima i važno je biti korektan u odnosima. Zato nećemo objavljivati nikakvu službenu transfer-listu već ćemo pitanje odlazaka ili dolazaka rješavati u hodu - kaže šef struke osječkog prvoligaša, pa dodaje:

- S predsjednikom sam razgovarao o ukupnom stanju nakon jeseni, u ponedjeljak se sastaje Nadzorni odbor pred kojim će biti i moje izvješće o prvom dijelu sezone, a možda ćemo nakon toga znati više.

Uglavnom, Rukavina će krenuti mirnijom stazom negoli se to prikazuje u javnosti kada su u pitanju kadrovska pritanja.

- Nemamo mi 40 igrača da bismo se mogli samo tako rješavati nekoga. Eventualni odlasci najviše će ovisiti o tome tko će doći. Potreba pojačavanja momčadi je neosporna, ali treba prvo vidjeti što možemo uopće dovesti, smatra Rukavina. Trener planira igrački kadar iskristalizirati do odlaska na pripreme koji je planiran 20. siječnja, a igrače koji će moći napustiti Gradski vrt svrstao je u dvije kategorije.

- Jedna je kategorija onih za koje procjenjujem da nam igrački ne mogu posebno pomoći. Druga je kategorija onih koji su jesenas “morogali” i bili nezadovljni zbog minutaže. Njima ćemo omogućiti da budu zadovoljni kroz odlazak na posudbu ili kroz eventualni transfer. Mi smo u situaciji u kojoj nam treba jedinstvo i pozitivna atmosfera u svlačionici jer to su važni detalji na putu do dobrih rezultata. Zato ćemo za sve one koji su na bilo koji način nezadovoljni nastojati pronaći zadovoljavajuća rješenja- zaključio je Rukavina.

Kada se tako izrazio, posve je jasno kako se u ovom trenutku ne može točno reći kome će biti ponuđeni odlasci ili posudbe. Ima tu i nekih iskusnijih igrača koji bi vjerojatno pristali na sporazumni raskid ugovora ako bi dobili mogućnost odlaska bez odštete, a onim mlađima pod ugovorima, a za koje se vjeruje da su određena perspektiva, posudbe bi mogle biti dobro rješenje.

Jedno je sigurno. U ovom trenutku baš nitko ne zna kako će Osijekova momčad izgledati na proljeće. Inače, mandat za obavljanje razgovora i pregovora u oba smjera dobio je dopredsjednik Uprave Miroslav Kos koji je već stupio u akciju i obavio preliminarne razgovore s Rijekom. Vidjet ćemo hoće li na kraju biti i nekakvih konkretnih rezultata...

Dalibor KELER

ATMOSFERA

POTEZI KOJI ĆE SE VUĆI OVE ZIME TREBALI BI U PROLJEĆE DONIJETI JAČI OSIJEK I BOLJU ATMOSFERU

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike