Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA 06

Bod(ovi) iz Rijeke čuva(ju) četvrto mjesto
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

OSIJEK - Pripremaju se odbojkašice s Drave za posljednju utakmicu u ovoj godini. Sastav Darija Fančovića čeka vrlo teško gostovanje na Kvarneru. U subotu Osijek 06 ide u Rijeku, koja im uz Kostrenu čini konkurenciju u borbi za četvrto mjesto Skupine II. Njega trenutno drže Osječanke, koje na kontu imaju 14 bodova. Njihove subotnje suparnice pušu im za vrat s bodom zaostatka, a ozbiljna prijetnja je i Kostrena, koja je dosad osvojila 12 bodova. Inače, u igri do kraja osnovnog dijela sezone je još isto toliko (12) bodova (uz subotnje, preostala tri kola igraju se od kraja siječnja do 7. veljače 2015. godine), a u osječkim redovima nadaju se da će one stanku dočekati na poziciji koju i sada grčevito drže.

- Tercet koji je ispred nas gotovo je sigurno osigurao pozicije koje garantiraju borbu za doigravanje, ali i plasman u elitnu skupinu prvoligaškog društva. Da prvenstvo završi danas, u tom društvu bio bi i Osijek 06. No, čeka nas velika borba i serija važnih utakmica. Prva je u Rijeci, koja je nakon lošeg starta došla u poziciju da se bori za mjesto u gornjem domu Skupine II, kaže trener Fančović, koji je sa svojim igračicama svladao Riječanke u prvom dijelu prvenstva. Bilo je 3:0, osim izjednačenog trećeg seta, prva dva dobivena su glatko. Bilo je to u sklopu 4. kola, gošćama je to bio i četvrti poraz, nakon kojeg su uslijedile bolje igre i rezultati, što je najbolji znak za oprez.

- Nakon toga, Rijeka je u šest utakmica ostvarila četiri pobjede. Ne treba čuditi, jer oni igraju s jednom postavom kući, a s drugom vani. Jasno da su na svom parketu kompletne i jače za par iskusnijih igračica - svjestan je Fančović, koji je posljednjih nekoliko utakmica odradio u nekompletnom sastavu. Nema na raspolaganju Novalić, Grubešu i Bilić, a toj se listi sada priključila i Nikšić.

- Puno peha nas prati, ovo s ozljedama i bolesti je već čisti horor. Valja nam stoga izgurati još ovu posljednju utakmici u godini, bit će potom vremena da se kompletiramo. Učinit ćemo sve da se iz Rijeke ne vratimo praznih ruku. Pobjeda je želja, ali i bod je važan, stoga idemo odigrati hrabro, pa što ispadne - kaže trener Osijeka 06, koji je slavio na dva posljednja gostovanja (Đakovo, Nova Gradiška). Ako se nešto donese i s ovog, četvrto mjesto bit će lakše obraniti od konkurencije. N. Benčina

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike