Mozaik
LIJEPOM NAŠOM U VIROVITICI

Neda, Bebek i Zak podigli
na noge 2500 gledatelja
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
Bit će emitirane dvije emisije, 27. prosinca i 3. siječnja, na HTV-u 1

Sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici bila je prepuna, više od 2500 ljudi uživalo je u pjesmama velikih imena hrvatske glazbene scene.

Sve se to događalo na javnom snimanju HRT-ove emisije “Lijepom Našom”. Vrhunski voditelj Branko Uvodić ovoga puta je u srce Virovitičko-podravske županije kroz svoju emisiju doveo Nedu Ukraden, Željka Bebeka, Zdravka Škendera, Ivana Zaka, Marka Škugora, Đuku Čaića, Igora Delača, Ceciliju te neuništive Najbolje hrvatske tamburaše, Gentlmene, zapjevali su i Veseli Podravci te Podravski Mužikaši, Suhopoljski tamburaši, grupa Fantazija, Ana Filipović, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, a predstavila su se i kulturno-umjetnička društva iz Crkvara, Virovitice, Čađavice i Slatine. Svojim skladbama oduševilo je Hrvatsko pjevačko društvo “Rodoljub” Virovitica, poseban štih donijeli su Slavonski trubači, pljeskalo se i pjevalo na sav glas.

Virovitičane je pozdravio njihov gradonačelnik Ivica Kirin, rekavši kako je interes za snimanje bio nezapamćen, naglasivši da Virovitica ima dvoranu koja prima 10.000 ljudi, sigurno bi bila prepuna. Nazočnima se obratio i župan Virovitičko-podravski Tomislav Tolušić. rekavši kako se Županija zajedno s Gradom uključila u ovaj projekt kao dar Virovitičanima za nadolazeće blagdane. Virovitičane su posebno zapalili Najbolji hrvatski tamburaši, Željko Bebek i Zdravko Škender, a potpunu atmosferu podigla je odlična Neda Ukraden:

- Moj prvi javni nastup u životu bio je na jednoj maturalnoj zabavi upravo u Virovitici. Došla sam iz Sarajeva do Zagreba pa krenula vlakom prema Virovitici, na kojem se dogodio kvar i morala sam do Virovitice autostopom i to na kraju kamionom da bi stigla na gažu. Virovitica će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju i posebno mi je drago da sam večeras ovdje s vama. Hvala od srca i svim mojim fanovima u Virovitici, posebno mojoj dragoj Ivoni – rekla je Neda Ukraden, prije nego je izvela svoj legendarni hit “Došlo doba da se rastajemo” i potom megapopularni duet s Ivanom Zakom “Tetovaža”.

Najbolji hrvatski tamburaši izveli su briljantnu pjesmu “Sve ću prodat sutra”, a Stanko Šarić, uz Marka Škugora, izveo je pjesmu “Croatio ponosna u duši”, koju su posvetili preminulom trogirskom slavuju Vinku Coci. Iz Šibenika je u Viroviticu došao poznati zabavnjak Zdravko Škender koji je one starije posebno dirnuo svojim hitovima “Ako nas život rastavi” i “Ne mogu da te zaboravim”.

Stari rokeri došli su na svoje kada je na scenu izišao Željko Bebek s pjesmom Bijelog dugmeta “Sve je to od lošeg vina”, a potom je Bebek otpjevao i svoju novu stvar “Gdje sam bio”.

- Dugo nisam bio u Virovitici. Sjećam se svojih nastupa još davno ovdje kada sam bio s Bijelim dugmetom i jako sam sretan što sam tu i siguran sam da ćemo se ponovno brzo vidjeti – rekao je Željko Bebek ushićenim Virovitičanima.

Ova prelijepa predbožićna večer u Virovitici zaključena je, kako je to istaknuo Branko Uvodić, motom emisije i poznatim hitom Stjepana Jeršeka Štefa “Sve poštivam svoje uživam”, a Uvodić je zaključio kako će iz Virovitice biti emitirane dvije emisije, jedna 27. prosinca, a druga 3. siječnja 2015., i to u istom terminu, od 18.25 sati na HTV-u 1.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike