Regija
BUDUĆA “ALEJA LIONSA” U VUKOVARU

229 sadnica uz Vuku
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

VUKOVAR – U Vukovaru su jučer, na desnoj strani novosagrađene šetnice uz rijeku Vuku, djelatnici tvrtke Komunalac i članovi Lions cluba Vukovar zasadili posljednjih 85 sadnica lipa od ukupno 229, koliko je predviđeno hortikulturnim planom grada Vukovara, kao i još dodatnih 28 sadnica u naselju Olajnica.

Lions klub Vukovar, kao inicijator i organizator tog velikog projekta, uz 53 Lions i Leo kluba iz Districta – 126 Hrvatska, uspio je animirati i u projekt uključiti District – 129 Slovenija i District – 132 Makedonija.

– Veliki je to uspjeh i pothvat vukovarskih lionsa koji su svoj rad obnovili krajem travnja ove godine. Aleja lionsa, kako projekt nosi naziv, presedan je u svijetu tako da će Vukovar biti jedini grad koji će se ponositi tim imenom i brojem sudionika u projektu – navode vukovarski lionsi.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 119.000 kuna. Pritom tržišna vrijednost sadnica lipa iznosi oko 53.000 kuna, dok je za radove na uređenju terena i sadnju utrošeno oko 66.000 kuna.

– Vukovar je grad koji je nekad bio jedan od najuređenijih u Hrvatskoj, grad koji je u Domovinskom ratu fizičkim razaranjem izgubio svoje lice, svoj vizualni identitet, i želja je povratiti Vukovaru status grada poželjnog za življenje u skladu sa suvremenim standardima u kvaliteti življenja i učiniti ga europskim multietničkim gradom – izjavio je član LC Vukovar, Vinko Mijok.

Predsjednik Lions kluba Vukovar Željko Đekić ustvrdio je kako se „Vukovar snagom i željom svojih stanovnika obnavlja i razvija” dok lionsi žele afirmirati grad Vukovar u ekološki orijentiranu destinaciju koja se brine o zaštiti okoliša. – Našim projektom želimo omogućiti sadašnjim i budućim generacijama Vukovaraca da imaju jedan razlog više ostati živjeti u gradu heroju. Želimo da svi uživaju u šetnji i odmoru na prekrasnoj vukovarskoj šetnici, kako domicilno stanovništvo, tako i turisti koji sve češće i u sve većem broju navraćaju – kazao je Đekić.

Završetak projekta bit će označen na svečanosti u ožujku 2015. godine, postavljanjem ploče s imenima sudionika i uz nazočnost District guvernera Hrvatske, Slovenije i Makedonije, predstavnika Lions klubova sudionika projekta i vlasti grada Vukovara od kojih će se službeno zatražiti da šetnica nosi ime Aleja lionsa.S.Butigan

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike