Regija
PERJANICA HRVATSKOG KONTINENTALNOG TURIZMA

Na području općine Bilje
otvoren i prvi hotel u Lugu
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
U hotelu je dvanaest soba i jedan apartman

BILJE - Jedna od perjanica hrvatskog kontinentalnog turizma zasigurno je Općina Bilje. Na području općine registrirano je više od 40 turističkih objekata, od čega 32 privatna smještaja i 7 restorana. Odnedavno se diče i prvim hotelom otvorenim u Lugu. Hotel Lug je s četiri zvjezdice, koji nudi udobnost, komfor i luksuz u ladanjskom ozračju. U njemu je 12 soba i jedan apartman. Sve su sobe opremljene ručno i po mjeri rađenim namještajem od masivnog drveta, kako bi se postigao dojam rustikalnosti i ugodne atmosfere. Uz to, svaka je soba opremljena LED televizorom, minibarom, sefom, vlastitom telefonskom linijom, WiFi-jem te klima-uređajem. Važno je naglasiti kako su kućni ljubimci njihovih gostiju dobrodošli. Veliki dvorišni prostor hotela gostima nudi potpunu privatnost, a gosti željni rekreacije mogu zaigrati tenis na dva terena. U hotelskoj suvenirnici mogu kupiti tradicionalne i ručno rađene suvenire s obiteljskih gospodarstava. Nije samo hotel Lug novina u biljskoj turističkoj ponudi.

- Već sada raznolika gastronomska ponuda općine Bilje bogatija je i za dva nova restorana. Restoran Tikveš, u samom središtu Parka prirode Kopački rit, ponovno je otvorio svoja vrata. U starom je ruhu i s bogatom ponudom baranjskih delicija od ribe i divljači. Isto tako u Vardarcu je otvoren restoran Darocz, u vlasništvu obitelji Makovec. U mnogo čemu se razlikuju od ostalih, počevši od rustikalnog interijera kojim dominira veliki kamin, pa do tradicionalnih jela kao što su štuka u mundiru, žablji krakovi, sekelji gulaš i brojna druga - kaže Danijela Mihaljević, direktorica TZ Općine Bilje, podsjećajući i na brojna druga biljska odredišta koja vrijedi posjetiti. A da su ih prepoznali brojni gosti, koji se u njih rado vraćaju, dokaz su i statistički podaci. U proteklih 11 mjeseci ove godine u općini Bilje ostvareno je 2659 dolazaka i 7564 noćenja.

- Na prvom mjestu po broju dolazaka su domaći turisti, zatim gosti iz Njemačke, Slovenije, Mađarske i Rumunjske - kaže Mihaljević, naglašavajući kako najveći broj dolazaka i noćenja bilježe u lipnju. Od siječnja do rujna kretanje turističkog prometa je stabilno, a najvažnijim smatra činjenicu kako nemaju kontinuirani negativan trend.

Ivica GETTO
OČEKUJU DALJNJI PORAST

''Budući da je općina dio PPS destinacije Wine tour Slavonije i Baranje, projekta Hrvatska 365, programom pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku godinu 2015. predviđeno je osiguravanje uvjeta za daljnji porast turističkog prometa tijekom cijele godine. Cilj je zadržavanje imagea općine Bilje kao mirne, sigurne i atraktivne destinacije, promotivnim aktivnostima privlačenje novih tržišta, utjecanje na poticanje obnove i razvoja smještajnih objekata i infrastrukture, privlačenje malih skupina turista s posebnim interesima za ekoturizam koji na taj način provode odmor i značajan broj onih koji odmor provode na moru, ali žele otići i na kratak izlet u prirodu'', podvlači Mihaljević.

7564

noćenja ostvareno je u prvih 11 mjeseci ove godine

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike