Osijek
PORIBLJAVANJE NA JEZERU KOD ČEPINA I VLADISLAVACA

Stoppeldorf će u 2015. biti pun šarana kapitalaca
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

Na jezeru Stoppeldorf kod Čepina i Vladislavaca, kako se primiče kraj godine, ribolov polako jenjava, a Ivica Vanđa kaže da se, nasuprot tome, pripreme za sljedeću sezonu intenziviraju.

- Ribička sezona, što se tiče rada i funkcioniranja ribnjaka Stoppeldorf, posjećenosti, broja članova i intenziteta ribolova i ulova, bila je više nego uspješna. Unatoč financijskim teškoćama proteklih godina uspjeli smo pronaći formulu kako zadržati postojeće članove i posjetitelje, ali i privući nove ponudom ulova, poribljavanjem konzumom i maticama, prihvatljivim cijenama dozvola i članarinama. Posebno raduje da se među članovima pojavila nekolicina istinskih vizionara i zaljubljenika koji su uložili značajna materijalna sredstva i trud da bi naše jezero zbog financijskih teškoća u kojima se našlo nastavilo živjeti i funkcionirati. Njima posebna zahvala i priznanje za sve što su učinili - priča Vanđa.

U nadolazećoj ribičkoj sezoni obavit će poribljavanje tonom konzumnog šarana težine od dva i pol do tri kilograma. U jezeru je impozantan broj šaranskih matica od deset do 16 kilograma, ali nedostaju primjerci šarana težih od 20 kilograma, s kojima bi se jezero Stoppeldorf moglo svrstati uz bok ribičkim top-destinacijama i izvan granica države. Takve je, kapitalne, primjerke šarana jako teško nabaviti, pokušavamo to već nekoliko godina, pa pozivam sve ribiče koji love po tzv. divljim vodama i privredne ribare da nam pomognu u nabavi takvih matica”, poručuje Ivica Vanđa. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike