Osijek
DJELATNICI UNIKOMA VRIJEDNO RADE NA UREĐENJU STAZE KROZ PERIVOJ

Otvorenje "slonovske staze" u siječnju
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

Djelatnici gradske komunalne tvrtke Unikom koriste posljednje toplije dane i vrijedno rade na uređenju nekoliko stotina metara dugačkog i dugogodišnjeg utabanog puta (tzv. slonovske staze) kroz Perivoj kralja Tomislava u buduću pravu stazu.

Alen Prnjat, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu, podsjeća kako se ta staza uređuje po ideji gradonačelnika Ivana Vrkića.

- Sve dozvole i odobrenja su dobiveni, a radovi odlično napreduju. U njih će iz gradskog proračuna biti uloženo 68,5 tisuća kuna. Planirano je ukupno 20 - 25 radnih dana, što znači da bi ta staza, ovisno o vremenskim uvjetima, trebala biti u funkciji najkasnije sredinom siječnja - najavljuje Prnjat.

Podsjetimo, taj puteljak bit će obrubljen kamenim kockama, a na samu stazu nasuta sipina. Konzervatorski odjel u Osijeku izdao je svoju suglasnost na podneseni prijedlog i projekt nakon što je imenovan arheološki nadzor. “Već duže pokušavam napraviti nešto što sam najavljivao još u kampanji: uredit ćemo poprečne utabane staze kroz perivoje, parkove i travnjake, koje su rezultat navika samih građana. Prva je na redu upravo ova vijugava staza, vjerojatno najduža “slonovska staza” u gradu, koja kroz Perivoj kralja Tomislava, otprilike od sjedišta tvrtke Osimpex pokraj Drvengrada vodi do stare gradske jezgre Tvrđe”, zaključio je gradonačelnik Vrkić. T. Levak

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

Najčitanije iz rubrike