Osijek
GRAD OSIJEK DARIVAO DJECU SOCIJALNO UGROŽENIH OBITELJI

Paketići vrijedni 400
kuna za 660 mališana
Objavljeno 18. prosinca, 2014.
Uz slatkiše, svakome mališanu pripao je i novčani dar - 300 kuna na kartici Zagrebačke banke

Mala dvorana sportske dvorane Gradski vrt jučer je (četvrtak) odjekivala smijehom veselih mališana, pjesmom, ali i pregršti božićnih želja.

Kako i ne bi kad je ondje jučer bila podjela božićnih paketića djeci socijalno ugroženih obitelji te djeci u udomiteljskim obiteljima, koje je ove godine osigurao Grad Osijek. Riječ je o 660 djece mlađe od 15 godina, koja su osim slatko-slanih paketa u vrijednosti od stotinu kuna dobila i 300 kuna na kartici Zagrebačke banke.

- Nema većeg zadovoljstva nego u predblagdansko vrijeme radost podijeliti s najmlađima. Djeci smo podijelili slatkiše, ali uz jedan uvjet – da dobro uče, da se razvijaju kako u školi tako i u sportu, da slušaju svoje roditelje, uživaju i pripremaju se za svoju budućnost. Ja, kao pravi djed, i onaj drugi, Djed Božićnjak, danas ćemo sa zadovoljstvom podijeliti ove poklone, a djeci i njihovim obiteljima zaželjet ću sretne božićne blagdane i novu, 2015. godinu - poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić, kojeg je Ivica Lučić Jutromlat, u liku Djeda Božićnjaka, "imenovao" svojim pomoćnikom pri podjeli ukupno 660 paketa i vrijednih bonova, koji su, kazao je gradonačelnik, namijenjeni majkama.

Zabavni, a nadasve humani program počeo je nastupom Vokalnog sastava "Perle", koji čine odgojiteljice Dječjih vrtića Osijek te dječji zbor OŠ Višnjevac. Nastupio je i mladi gimnazijalac, Osječanin Andrej Dorić, a djecu ništa manje nisu oduševili ni voditelji, Ines Perić, iz Dječje osječke kreativne kućice “Dokkice”, te Filip Lažeta - Prika. Svi prisutni stvorili su ugodnu božićnu atmosferu, kakva i priliči danu u kojem je, zahvaljujući vrijednoj božićnici Grada Osijeka, uljepšan Božić brojnim osječkim obiteljima.

Marija MIHELIĆ
Počela podjela božićnica

Već danas Božić je zakucao i na vrata oko 4000 umirovljenika. Naime, prema riječima Romana Kristića, pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, već danas (petak) počela je podjela božićnica u vrijednosti od 200 kuna za umirovljenike čija mirovina ne prelazi 1700 kuna. Kako je najavljeno, božićnica će biti podijeljena i korisnicima pučke kuhinje te beskućnicima, a ukupna vrijednost tog božićnog socijalnog programa je oko dva milijuna kuna, od ukupno 15 milijuna kuna, koliko je za sve socijalne programe u 2014. godini izdvojio Grad Osijek.

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike