Osijek
RADOVI NA JUŽNOM PRILAZU GRADU ODLIČNO NAPREDUJU

Kružni tok kod Brijesta do Božića u prometu
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
Jučer je započelo asfaltiranje kružnog toka i prilaznih cesta

Rekonstrukcija raskrižja kod Brijesta, točnije gradnja novog kružnog toka koji donosi veliku promjenu u prilazu gradu s vizualno i prometno atraktivnijim i sigurnijim rješenjem, izvrsno napreduje.

Velik dio posla je završen, postavljeni su stupovi javne rasvjete, rubnjaci, pripremljeni zeleni pojasi, a jučer je započelo i asfaltiranje kružnog toka i prilaznih cesta. Ugodno je iznenađenje i najava iz Hrvatskih cesta kako će novi kružni tok biti spreman za puštanje u promet za samo nekoliko dana.

- U iduća tri dana planiramo postaviti konačnu vertikalnu signalizaciju i privremenu horizontalnu signalizaciju, te će kružni tok biti pušten u promet. Tako bi se zaštitila izvedena kolnička konstrukcija i olakšalo prometovanje za vrijeme zimskog održavanja cesta, najavljuje Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta te dodaje kako će se nakon prebacivanja prometa nastaviti iskop kanala te dovršavati kolnička konstrukcija na krakovima.

Naravno, s obzirom na to da je riječ o kraju godine i zimskim mjesecima, konačno dovršenje projekta uvelike ovisi o nadolazećim klimatskim uvjetima, koji su bar do sada za građevinare bili poprilično povoljni.

Ugovorena vrijednost radova je nešto manje od četiri milijuna kuna, a izvođač je tvrtka Osijek-Koteks.

Ivan SEKOL
Potpuni dovršetak radova do početka veljače

Podsjetimo, radovi su službeno počeli 7. listopada, a ugovoren je rok od četiri mjeseca za završetak posla. Ono što vozače sigurno veseli je što će se promet normalizirati za samo nekoliko dana, a ostali dio posla može stvoriti tek povremene i manje zastoje za vozače koji proteklih dana prometuju suženom cestom, po tucaniku i uz privremenu prometnu signalizaciju.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike