Osijek
ZAVRŠENA PRVA “RUNDA” LICITACIJE ZA DRŽAVNE NEKRETNINE

Pomama za secesijskim stanom, ide u najam za dvostruku cijenu od početne
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
Od 14 ponuđenih stanova licitiralo se za njih sedam, a za sedam nije pristigla ni jedna ponuda

Završio je javni natječaj za najam stanova u vlasništvu države u gradu Osijeku. Od 14 ponuđenih licitiralo se za njih sedam, a za isto toliko nitko, unatoč povoljnoj početnoj najamnini, nije pristigla ni jedna ponuda.

Najveće zanimanje potencijalni najmoprimci iskazali su za stan u Kapucinskoj ulici, u secesijskoj zgradi, površine 76,56 četvornih metara. Za njega je početna najamnina iznosila 1148,40 kuna, a izlicitirana je najamnina od 2182,80 kuna. Vrijedi istaknuti i primjer stana od 13,93 četvorna metra, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, za koji je određena početna najmnina od 208,95 kuna, a na javnom natječaju postignuta je ona od 323,45 kuna.

Ponude za najam stanova u gradu Osijeku primale su se do 17. prosinca 2014. u podne u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, nakon čega su i otvorene.

- Na javni poziv za podnošenje ponuda za najam stanova na 14 lokacija u Osijeku u DUUDI je pristiglo ukupno 19 ponuda. Za sedam od četrnaest stanova nije pristigla ni jedna ponuda. Od 14 ponuđenih stanova pristigle su ponude za njih sedam - dva stana u Ulici Ivana Gorana Kovačića, stan u Kapucinskoj, stan u Opatijskoj ulici, stan na Vijencu G. Zobundžije, Vijencu I. Meštrovića i u Medulinskoj ulici u Osijeku.

S najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan zaključit će se ugovor o najmu stana na rok od pet godina, uz mogućnost, nakon isteka tog roka, sklapanja novog ugovora na pet godina ako najmoprimac u cijelosti ispunjava obveze iz ugovora. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana, izvještavaju iz DUUDI-ja.

Iz Ureda dodaju kako će najboljim ponuditeljima, kao i ostalim sudionicima natječaja, biti poslana obavijest o izboru najboljeg ponuditelja te će onima koji nisu izabrani za najboljeg ponuditelja biti vraćena jamčevina.

Ivana SOLAR
Isključivo za stanovanje

Na području Osijeka DUUDI je u ovom krugu stavljanja u funkciju zaboravljene državne imovine građanima ponudio 14 stanova površine od 13 do 77 četvornih metara, odnosno prema visini najma od 208 do 1160 kuna. Najveći broj stanova držao je početnu cijenu najma od oko 400 kuna te je bio prosječne kvadrature, 27 kvadrata. Oni koji su htjeli konkurirati za stanove, morali su uz pisanu ponudu za licitaciju dostaviti i potvrdu o uplaćenoj jamčevini, koja je uvjetima natječaja posebno određena za svaki stan. Sve s napomenom kako najmoprimci stanove ne mogu davati u podnajam ili koristiti za bilo koju drugu svrhu osim za stanovanje.

2182,80 kuna

najviša je izlicitirana mjesečna najamnina za jedan stan

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike