Tehno
HELP: ŠTO KUPITI ZA BOŽIĆ?

Top 10 tehnopoklona za pod bor
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
Još jednom smo pred izborom naših najboljih tech-poklona kojima ćete sigurno razveseliti svoje bližnje

Kao što to govori poznata pjesma grupe Colonia - “Kao pahulja dok se okreneš u trenu prođe godina i sve što danas tako je stvarno sutra je samo uspomena” - svi mi našli smo se pred samim krajem 2014. godine.

Vrijeme pred nama sigurno ćemo iskoristiti za obiteljska druženja i uživanje u blagdanu Božića. Naravno, ovo razdoblje nezaobilazno je i po darivanju bližnjih, stoga smo i ovaj put odabrali najbolje što smo imali prilike imati (ili ćemo ubrzo imati) u rukama 2014. godine. Uživajte u našem izboru i želimo vam čestit Božić te sretnu i uspješnu novu godinu! Nadamo se da ćete nas i dalje redovito čitati na stranicama CroPC.net ili već uobičajeno petkom u Glasu Slavonije.

1. Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Jedno od najboljih poslovnih računala svakako ne može biti loš izbor za poklon. Ako u svojoj blizini imate nekog od “poslovnjaka”, s Lenovo ThinkPad X1 Carbon svakako ćete izmamiti osmijeh bez obzira na to o kome se radi. Kako i ne bi osmijeh bio viđen kada je Lenovo svoj ultraprijenosnik opremio samo najboljim komponentama u obliku munjevitog Intel Core i7 procesora, 8 GB radne memorije, brzim SSD diskom te nenadmašnim zaslonom i kvalitetom izrade.

2. Sony Xperia Z3 Compact

Definitivno najbolji kompaktni mobilni telefon koji smo imali prilike isprobati u 2014. godini bio je Sony Xperia Z3 Compact. Onaj tko bude iznenađen ovakvim poklonom može se radovati svakako jednom od najmoćnijih mobilnih telefona, koji osim izvanredne brzine ima i vrhunsku kameru te “šik” izgled u veselim bojama. Kao takav definitivno će se najviše dopasti nježnijem spolu, no i muškarci sigurno neće imati ništa protiv - stoga dame, nemojte se ustručavati razveseliti svog muškarca.

3. Samsung NX2000

Ako 2015. godinu planirate provesti na putovanjima, nema bolje investicije od one u kvalitetan fotoaparat. S nama se na maraton-testu dugo družio jedan koji k tomu pripada i u kategoriju pametnih. Naime, NX2000 ili njegov nasljednik NX3000 osim što donose napredne karakteristike puno skuplje braće, donose i sve “pametne” mogućnosti poput povezivanja na društvene mreže, dijeljenje slika itd.

4. Logitech K800

Ako u kući imate zaljubljenika u računala, sigurno odabirom računalnog poklona nećete pogriješiti. Periferija je uvijek dobar izbor i sigurno će unijeti novi radni, školski ili možda igraći elan. Logitech K800 diči se visokom kvalitetom izrade, pozadinskim osvjetljenjem i posebnim, premium izgledom.

5. Epson L850

Epson je upravo lansirao novu seriju pisača s jako povoljnim ispisom. Nova serija fotopisača diči se visokom kvalitetom ispisa po najnižim cijenama na tržištu. Iako je novi L850 još nedostupan za kupnju, možete, primjerice, ostaviti svotu od 2800 kuna za kupnju upravo ovog pisača kada on stigne u trgovine početkom godine.

6. S-Box nosači za TV

Želite poklon koji će možda i vama dobro doći? Nema boljeg od onog koji se tiče ređenja interijera. Nosači za TV uređaje poprilično su tražena roba u trgovinama, a osim što će TV uređaj postaviti na najbolji mogući položaj, uvelike će pridonijeti uređenju interijera. S-Box nosači dostupni su na stranicama Šmit Electronic po povoljnim cijenama.

7. AOC Ultra HD monitor U2868PQU

Monitor je još jedan od poklona koji će ponajprije iznenaditi računalne entuzijaste, ali i one čiji je posao direktno vezan uz rad na računalu. AOC U2868PQU nije bilo kakav monitor, nego jedan od najboljih na tržištu. Tu titulu zaslužio je Ultra HD razlučivosti, 28 inča u dijagonali te izvrsnim prikazom.

8. Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Ovaj poklon još je jedan u nizu onih koji ćete i sami moći koristiti (ako ga darujete nekom od ukućana, naravno). Nescafe Dolce Gusto Piccolo sam je po sebi atrakcija, a napitci iz njega dodatno će začiniti božićnu idilu i obiteljska druženja.

9. Cooler Master CM Storm QuickFire TK

Imate li računalnog igrača u svojoj blizini, prava igraća tipkovnica je nešto što vam takva osoba nikada neće zaboraviti. Dojam će još duže trajati ako ta tipkovnica bude Cooler Master CM Storm QuickFire TK. Pravi će gamer već znati da je ovo među najboljima tržištu, a ističe se pozadinskim osvjetljenjem, mehaničkim prekidačima te visokom kvalitetom izrade.

10. Philips Sonicare DiamondClean

Proizvodi za osobnu njegu i higijenu vrlo su česti za Božić. Stoga budite originalni i ovaj put poklonite naprednu tehnološku četkicu za zube poput Philips Sonicare DiamondClean. Kako joj i ime govori, donosi dijamantni sjaj i čistoću te higijenu zubi svakom kome je poklonite.

Marin REŽIĆ
Najčitanije iz rubrike