Tehno
MONITORI KOJI ČUVAJU OČI OD ŠTETNIH UTJECAJA

AOC tehnologija Anti-Blue Light smanjuje štetno plavo svjetlo
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

U novoj ponudi AOC je uspio pronaći način kako smanjiti rizik kojemu se izlažemo tijekom prekomjernog gledanja u monitore. Za to su zaslužne Anti-Blue Light i Flicker FREE tehnologije koje se mogu naći u novim 22-inčnim (55,9 cm) i 24-inčnim (61 cm) AOC zaslonima. Uz prevenciju zdravstvenih problema, kao što su naprezanje mrežnice i makularne degeneracije, AOC tehnologija Anti-Blue Light smanjuje štetno plavo svjetlo za više od 90 posto bez negativnog utjecaja na vjernost boja. Značajne prednosti nosi i Flicker FREE tehnologija koja sprječava umaranje očiju koje se može pojaviti a da korisnik ne primijeti simptome umora.

Uz pomoć istraživanja dokazano je kako prekomjerno izlaganje monitorima s plavim svjetlom izaziva naprezanje mrežnice što je također izravno povezano s pojavom senilne makularne degeneracije ili SMD-a. Ovi rezultati istraživanja to više su značajni zbog kobnih simptoma ove bolesti poput pogoršanja ili potpunog gubitka centralnog vida. Do sada su se ovi zdravstveni problemi rješavali blokiranjem plave svjetlosti kroz mehanizme za filtriranje kao što su specijalne naočale ili stakla kojima se prekrivaju zasloni. Međutim, istraživanja i rezultati pokazali su kako su se korisnici ipak izložili zdravstvenom riziku zbog nezadovoljstva kvalitetom boja. AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 s Anti-Blue Light tehnologijom temelje se na posebnoj LED tehnologiji koja pomiče štetne valne duljine od 450 nm na sigurnih 460 nm, što smanjuje štetno plavo svjetlo za više od 90 posto istodobno osiguravajući precizno prikazivanje boja.

Zdravlje korisnika izazov je koji proizvođači AOC monitora doživljavaju kao prioritet u lansiranju novih uređaja. Uz svoju inovativnu Anti-Blue Light tehnologiju, AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 potpuno eliminiraju titranje slike kao posljedicu treperujućeg efekta koji se odvija kada se LED pozadinsko osvjetljenje monitora podešava na razinu svjetline zaslona tijekom osvježavanja slike. Takav efekt može izazvati umaranje očiju koje se može pojaviti a da korisnik ne primijeti simptome umora. Upravo zbog toga je AOC osmislio Flicker FREE tehnologiju koja pomaže smanjiti razne zdravstvene probleme očiju koji mogu biti izazvani tijekom duljeg gledanja u monitore s titrajućom slikom.

Kao i za sve svoje monitore, AOC nudi 3 godine jamstva, a novi modeli dostupni su kod distributera AOC monitora po cijeni od 999 i 1199 kuna.(M.R.)

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike