TvObzor
HRT

Program za sve generacije
Objavljeno 19. prosinca, 2014.
Na Božić, u posebnom izdanju emisije „Večer na 8. katu“, Danieli Trbović stižu Dražen Siriščević i njegovi gosti. Ravnatelj Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” i televizijski voditelj koji je mnoge natjerao da postanu i ostanu ljubitelji opere prisjeća

Hrvatska televizija, već tradicionalno, za najljepše blagdane pripremila je bogat filmski i zabavni program za sve generacije.

Na Badnjak blagdansku atmosferu svakako će uljepšati emotivna priča o obitelji, prijateljstvu i životnim izazovima u drami “Put“, koja je na rasporedu u 20 sati i 25 minuta na Prvom programu. U glavnim su ulogama slavni Martin Sheen, Emilio Estevez i Deborah Kara Unger, a taj sjajan film inspiriran je hodočašćem u kojem su sudjelovali Estevezov devetnaestogodišnji sin Taylor i njegov otac Martin Sheen te knjizi Jacka Hitta "Off the Road: A Modern-Day Walk Down the Pilgrim's Route into Spain".

Koko i duhovi

Na Drugom programu u 12 sati i 45 minuta očekuje vas obiteljska drama “Christmas Card“. Riječ je o filmu prepunom božićnog ugođaja, prožetom duhom ljubavi, mira i spokoja te snimljenom prema scenariju Joany Kane, a Edward Asner, u ulozi oca, bio je nominiran za Primetime Emmy.

Večernji program na Drugom počinje filmom redatelja Daniela Kušana ”Koko i duhovi“, koji je na rasporedu u 20 sati. Znatiželjni i odvažni Koko upustit će se u opasnu pustolovinu zajedno s dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima. Film "Koko i duhovi" snimljen je prema istoimenom romanu Ivana Kušana, a sudjelovao je na brojnim festivalima. Na Pula film festivalu osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule, Vjesnikovu nagradu Breza za najboljeg debitanta, Zlatne Arene za glazbu i montažu te druge ugledne nagrade.

U 22 sata i 45 minuta je bajkovita drama prepuna izvrsne glazbe “August Rush“. Ta sentimentalna priča govori o glazbeno darovitom dječaku koji živi u sirotištu i sanja o tome da pronađe svoje roditelje. Uvjeren da ga oni negdje čekaju te vođen glazbom, pobjegne u New York u potrazi za njima. Film je nominiran za Oscara za originalnu skladbu, a u glavnim su ulogama Robin Williams, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers i Freddie Highmore.

Trenutke nakon ponoći uveselit će još jedna emotivna priča, u filmu “Čudo u 34. ulici“. Nostalgičan i sentimentalan, to je film koji je nemoguće ne voljeti. Nosi prekrasne poruke i mnogo nade, a Djed Božićnjak u filmu nije samo simpatičan starčić u crvenom odijelu nego i simbol svega onog dobrog i pozitivnog što pronosi i sam blagdan Božića.

Večer na 8. katu

Na Božić, u posebnom izdanju emisije „Večer na 8. katu“, Danieli Trbović stižu Dražen Siriščević i njegovi gosti. Ravnatelj Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” i televizijski voditelj koji je mnoge natjerao da postanu i ostanu ljubitelji opere prisjeća se bečkih i domaćih Božića, odrastanja bez televizora, ljubavi prema Beatlesima, čvarcima i tinejdžerskom bendu Kapi kiše. Naravno, neće nedostajati ni dirigiranja, pjevanja, čak ni spavanja, a sve to uz Zagrebački kvartet saksofona i sjajnu sopranisticu Valentinu Fijačko. Božićno izdanje “Večeri na 8. katu“ gledajte u 20 sati i 10 minuta na Prvom programu.

U 22 sata i 25 minuta je jedan od najboljih i najpopularnijih hrvatskih filmova "Tko pjeva zlo ne misli". Ta glazbena komedija svoju popularnost duguje izvrsnoj režiji Kreše Golika, izvrsnom glumačkom odabiru, nizu popularnih hrvatskih pjesama te sjajnom, detaljnom prikazu života u predratnom Zagrebu. Redatelj filma Krešo Golik nagrađen je Brončanom Arenom u Puli 1971. godine.

Na Božić na Drugom u 12 sati i 50 minuta ne propustite “Imelu nad Manhattanom“, romantičnu komediju koja će zabaviti cijelu obitelj te oživiti ugođaj blagdana i duh Božića. Fantastična je to priča namijenjena svim generacijama koja govori o potrazi za božićnim duhom s vjerom da će on donijeti sreću i ljubav. Glumačka je ekipa izvrsna, a Olivia Scriven bila je nominirana za nagradu Young Artist.

Koncert Robbieja Williamsa

Božićnu večer od 20 sati provedite uz obiteljsku komediju “Baka gangster“, priču o "dosadnoj" bakici koja otkrije svom unuku da je nekad bila međunarodna kradljivica dragulja te zajedno s njim krene u novu pustolovinu - krađu krunskih dragulja. Zahvaljujući glumačkoj postavi, u kojoj su proslavljene zvijezde kao što su Joanna Lumley, Rob Brydon i Miranda Hart, te urnebesnom cameo nastupu Robbieja Williamsa, „Baka gangster“ je komedija koju će s velikim zadovoljstvom i bez daha gledati cijela obitelj.

U 23 sata i 10 minuta na ekrane stiže prava glazbena senzacija - snimka koncerta Robbieja Williamsa „One Night at the Palladium“. To je obavezna lektira za milijune Robbiejevih obožavatelja iz cijelog svijeta, nastup uživo iz legendarne britanske dvorane London Palladium. Izdanje novog albuma "Swings Both Ways" Robbie Williams popratio je posebnom večeri zabave, u kojoj donosi svoje interpretacije klasičnih hitova swinga uz nove pjesme, koje je skladao sa svojim dugogodišnjim glazbenim suradnikom Guyem Chambersom.

Na specijaliziranom Trećem programu tijekom božićnih blagdana gledatelji će moći uživati u cjelodnevnim filmskim maratonima u kojima će biti prikazani filmovi različitih žanrova i razdoblja.

Pripremio: Nikola KUČAR
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike