Svijet
EUROPSKI PARLAMENT DONIO REZOLUCIJU

Picula: Europska unija vraća se u palestinski mirovni proces
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

Vezani članci

PROTIV MILANOVIĆA

Slavko Linić sam će na izbore

Europski parlament donio je rezoluciju kojom je podupro priznanje državnosti Palestine i rješenje o dvije odvojene države. U rezoluciji Parlament dodaje i kako je potrebno ponovno pokrenuti mirovne pregovore.

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula izjavio je da je to napor Europskog parlamenta da povijesni proces ne ignorira, nego da mu se priključi potporom.

Petsto zastupnika Europskog parlamenta podržalo je tu rezoluciju, no među pojedinim političkim skupinama ipak postoje neke razlike, rekao je Picula

- Ponešto se pojedine političke skupine, najrelevantnije, razlikuju u načinu na koji će doći do tog cilja, do njegovog ostvarenja. On je neupitan. Sada je na članicama EU-a da ovaj dokument prihvate u praktičkom smislu, da vlade i parlamenti izraze svoje raspoloženje prema palestinskoj državi, a u kojem vremenu i na koji način, to treba prepustiti svakoj članici pojedinačno - rekao je hrvtski europarlamentarac. Picula je dodao da se time otvara prostor i visokoj predstavnici za zajedničku vanjsku sigurnosnu politiku Mogherini da Europsku uniju vrati u mirovni proces. "Jedan od razloga zašto smo danas donijeli taj dokument je taj što se godinama već ništa ne događa. Zadnji američki plan je propao. Umjesto razgovora, imamo teror i nasilje i Europski je parlament danas napravio korak u pravom smjeru. Koliko je on dug, ostaje nam vidjeti", objasnio je Picula.(MS)

Možda ste propustili...

NAPAD NOŽEM NA BISKUPA ASIRSKE CRKVE U SYDNEYJU

Motiv napada - vjerski ekstremizam

PRVI IRANSKI IZRAVNI NAPAD S NJEGOVA TERITORIJA NA IZRAEL U POVIJESTI

Izrael neutralizirao iranski napad dronovima, krstarećim i balističkim projektilima

Najčitanije iz rubrike