Osijek
JAVNE DRAŽBE CARINARNICE

Prodaje se 657 litara rakije i Ford Fiesta
Objavljeno 17. prosinca, 2014.

Carinarnica Osijek na javnim dražbama 19. prosinca, u ulici Cara Hadrijana 11, ponudit će građanima na prodaju 657 litara rakije i automobil Ford Fiesta.

Što se tiče rakije, prodavat će se 358 boca Gružanske zlatne niti, stare šljivovice s područja Šumadije u Srbiji, u originalnoj ambalaži od 0,7 litara, jakosti 45 posto, i 299 boca Zlatiborskog zvona u orginalnoj ambalaži od 0,7 litara, te jakosti 45 posto. Početna prodajna cijena za prvu javnu dražbu po boci je 40 kuna, na što se obračunava PDV. Rakija se može razgledati te provjeriti njezina kvaliteta na dan dražbe od 9 do 11 sati, a dražba počinje u 12 sati.

Inače Gružanska zlatna nit stara je rakija šljivovica nastala u Srbiji, na području Šumadije.

Iz Carinarnice ističu da se rakija prodaje skupno pravnim osobama, ugostiteljima i trgovcima, i to po modelu “viđeno - kupljeno”, bez jamstva. Obveza je kupca u slučaju potrebe ishoditi potrebne dozvole ili isprave. Kupac robe u obvezi je naručiti i kupiti markice Ministarstva financija za obilježavanje alkoholnih pića i nalijepiti ih na boce pod carinskim nadzorom u skladištu PCU-a Osijek. Trošarina je obračunana u upravnom postupku i neće se uračunavati na iznos postignut na javnoj dražbi. Roba je sanitarno pregledana i nema zapreka za puštanje na tržište.

Prije početka dražbi uplaćuje se jamčevina od deset posto početne prodajne cijene robe za čiju kupnju se namjerava nadmetati. Ako potencijalni kupac odustane od kupnje robe ili izlicitiranu robu ne plati u roku, jamčevina mu se ne vraća.S.Lacić

FIESTI POČETNA CIJENA 15.500 KUNA

Također u petak, ali u 11 sati, na javnu dražbu ide i Ford Fiesta 1,8 D iz 2000. godine. Fiesta je prešla 162.766 kilometara. U voznom je stanju, može se registrirati, a početna cijena automobila iznosi 15.500 kuna. U Carinarnici navode kako se za kupnju mogu natjecati građani osobno ili tvrtke.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike