Osijek
OTVARANJE JUŽNE OBILAZNICE, ALI BEZ RJEŠENJA ZA STADIONSKO NASELJE?

Nezadovoljni građani živim zidom blokirat će promet
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

Najave puštanja južne obilaznice u ponovni promet cijelom duljinom nisu svi dočekali s odobravanjem. Ponajmanje stanovnici južnog dijela Stadionskog naselja, koji će tako definitivno ostati bez spoja s Osijekom.

Naime, u dosadašnjim tijeku događaja očekivali su gradnju pješačko-biciklističkog nathodnika, kojom bi bilo riješeno pitanje prelaska obilaznice. Kako bi upozorili na svoju situaciju, organizirano je nekoliko javnih prosvjeda, pisali su o tome problemu i gradskoj vlasti i Upravi Hrvatskih cesta, ali, kažu, ostali su bez ikakvih odgovora. Najglasniji u tim prozivanjima bio je Ivan Karalić, prije predsjednik, a danas novoizabrani vijećnik s HDSSB-ove liste za Gradsku četvrt Novi grad.

- Na naša višekratna inzistiranja nismo dobili nikakvih odgovora, pa nam ne preostaje ništa drugo nego najaviti radikalne poteze - kaže Karalić. Najavljuju kako će pokušati opstruirati predviđeni tehnički pregled, a na dan kada obilaznica bude puštena u promet, živim zidom koji će činiti stanovnici toga naselja spriječit će prolazak gradonačelnikova automobila i odvijanje prometa!

- Gradska uprava i Hrvatske ceste nisu nam ostavile nikakvog drugog izbora i njihovo oglušivanje na zahtjeve brojnih obitelji, posebice onih koje imaju malu djecu, bit će na taj način sankcionirano - kaže Karalić. Ali poziva i ostale građane da se pridruže toj zaštiti prava na gradski život i na komunalni standard. Upozorava kako su zbog prometne odsječenosti tog naselja četiri osobe na južnoj obilaznici poginule, pa će, ako se taj crni niz nastavi, to ići na dušu gradonačelnika. D. Kuštro

Zbog prometne odsječenosti ovog naselja do sada su na južnoj obilaznici četiri osobe poginule

Najčitanije iz rubrike