Osijek
RIJEKA LJUBAVI POBRINULA SE ZA TONE DONACIJA

Čučak: Suzama smo napunili
pakete za siromašne Osječane
Objavljeno 17. prosinca, 2014.
Jučer je ispred konkatedrale podijeljeno 15 tona mandarinki i 20 tona jabuka

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi Osijek podijelila je jučer ispred osječke konkatedrale petnaest tona mandarinki i dvadeset tona jabuka!

- Svaki je građanin koji je došao na Trg pape Ivana Pavla II. dobio gajbu jabuka i gajbu mandarinki - kaže Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi - udruge koja je prije samo petnaestak dana podijelila također deset tona mandarinki.

- Rijeka ljubavi ispunjava ono što obeća, pa je među ovim sirotim ljudima i onih pedesetak koji prošli put nisu stigli uzeti mandarinke. Iznenadili su se što smo ih obavijestili o novoj podjeli. Znamo koliko ovakve donacije znače našim sugrađanima koji žive u teškim materijalnim i životnim uvjetima. Stoga zahvaljujemo svim donatorima koji nam pomažu. Digli smo na noge cijelu Hrvatsku suzama i molbama za pomoć. Senzibilizirali su se mnogi, pa nam novčane donacije stižu iz Njemačke, Australije... Sve to transparentno objavljujemo tako da svaki donator zna kome je pomoć dodijeljena - kaže Čučak.

Dodaje da je isti proizvođač mandarinki iz Opuzena, Josip Šarić, poslao i ovu turu u Osijek. “Dodatno nam je Jožef Sabo, odnosno tvrtka Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda, dovezla jabuke. Zahvaljujemo Saši Lamzi, koji je pomogao u dopremi, Ivanu Šimiću - direktoru Glasa Slavonije, koji nam je ustupio skladišni prostor za voće, MK Kune, Vodovodu Osijek, koji je ustupio kamion... U četvrtak dijelimo 600 paketa prehrambenih namirnica socijalno ugroženim obiteljima, pa zahvaljujem i našem sugrađaninu Branku Ostoviću, koji je donirao novac i za tu akciju, kao što je to učinio bezbroj puta prije. Zahvaljujemo i drugim građanima iz cijele Lijepe Naše koji su nam poslali donacije. Prvi put Božić će biti prekrasan i bogat za sve ljude i obitelji u potrebi”, kaže Štefica Čučak.

Darko PEJIĆ

600

paketa prehrambenih namirnica bit će podijeljeno u četvrtak socijalno ugroženim obiteljima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike