Mozaik
SARA ŠIMIĆ TRI GODINE TRENIRA CIRKUSKU DISCIPLINU

Jednom kada se počnete baviti
ovim plesom, teško je prestati
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

U sklopu otvaranja novog Seatovog salona u Auto centru Kotromanović u Osijeku, u show dijelu programa nastupila je mlada Zagrepčanka Sara Šimić i ostavila sve prisutne bez daha. Sara trenira izuzetno atraktivnu cirkusku disciplinu - ples na svili. Spoj je to gimnastike, akrobatike i ljepote plesnih pokreta, začinjen mnoštvom okreta u zraku, salta. Kreativna točka koja je trajala nekoliko minuta, praćena glazbom, jednostavno je prisilila sve posjetitelje Seatovog salona da ne skidaju oči s prekrasne umjetnice.

- Ples na svili aktivno treniram u Udruzi Traumatic Arts pune tri godine, a prije toga plesala sam jazz dance. Ples na svili prvi put sam vidjela na televiziji i odmah sam znala da je to za mene. Krenula sam u istraživanje i saznala za udrugu Traumatic Arts. Došla sam i više se ne dam istjerati - uz smijeh govori Sara dodajući kako se ples na svili trenira i u Rijeci te Splitu.

Osnove ove atraktivne cirkuske discipline naučila je od Martine Pavlović, osnivačice udruge Traumatic Arts.

- Nakon osnova, Martina nas je pustila da se sami razvijamo. Često idemo na radionice gdje učimo detalje od majstora zanata. Znate, jednom kada se počnete baviti ovim plesom, teško je prestati - kaže Šimić.

Traumatic Art je udruga koja okuplja cirkuske umjetnike. Bavi se cirkuskim vještinama, organizira radionice te posebna događanja preko kojih potiče razvoj i interes za kulturom cirkusa u Hrvatskoj. Aktivnosti udruge su: zračne discipline (ples na svili, ring i aerial straps), hula hoop, vatreni hoop i poi, acro balance i bodypainting.M.Bugarić

Potukao se James Bond

Novi Seatov salon posjetio je i - James Bond! Čak je uspio svladati i kradljivca Seatovih ključeva, prethodno uskočivši za njim kroz prozor u vožnji u novi Leon. Izvukao je kradljivca iz automobila i “isprašio” ga. Riječ je o odličnom i uvjerljivom perfomanceu kaskadera.

Najčitanije iz rubrike