Regija
ZLATNE KUNE HGK - ŽUPANIJE BRODSKO-POSAVSKE

Najbolji Rekord tim Oriovac, Psunj
iz Rešetara i Slavonija DI iz Broda
Objavljeno 17. prosinca, 2014.

SLAVONSKI BROD - Tvrtka Rekord tim iz Oriovca najuspješnija je mala tvrtka u prošloj godini i dobitnik Zlatne kune HGK na razini županije. Gospodarsko vijeće se u kategoriji srednjih tvrgovačkih društava odlučilo za tvrtku Psunj iz Rešetara, a najbolja velika tvrtka je Slavonija - Drvna industrija iz Slavonskog Broda.

- Izbor je napravljen na temelju 21 pokazatelja uspješnosti kao i ukupnog poslovnog ugleda i utjecaja na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju kao i utjecaja na razvoj gospodarstva u cjelini - navodi tajnik županijske HGK Krešimir Rudec. Drugi put dobitnik Zlatne kune Rekord Marka Pejića osnovan je prije četiri desetljeća kao obrt, '93. godine je prerastao u respektabilno poduzeće koje pokazuje kontinuitet u kvalitetnom poslovanju. S pedeset posto izvoznom orijentacijom, ova tvrtka je osim Europe ove godine zabilježila izvoz i u Peru, Kuvajt... Od ukupno šest velikih trgovačkih društava na području BPŽ, koja su ukupno ostvarila dobit od 80 milijuna kuna izabrana je Slavonija DI, koja će s dokazanom tradicijom poslovanja, preradom namještaja, piljenom građom..., dogodine napuniti 125 godina poslovanja. Primajući nagradu, direktorica Martina Ravlić Janković kazala je kako je trud i investiranje donijelo rezultat.

- Ako ne bismo investirali, konkurentnost više ne bi bila na našoj strani. Odlučili smo se i za što veću finalizaciju proizvoda, a napravili smo i korak dalje u investiciji kogeneracijskog postrojenja vrijednog 17 milijuna eura, gdje ćemo proizvoditi svoju vlastitu toplinsku i električnu energiju - naglasila je.

U vremenu kada je švedska Ikea zagospodarila hrvatskim prostorom, proizvodi Slavonije Di (parket i ljušteni furnir) završavaju u Švedskoj, što potvrđuje kvalitetu i uspjeh na konkurentnom tržištu. Uručujući nagrade dobitnicima, župan Danijel Marušić je uz čestitke istaknuo kako je hrabro biti poduzetnik u današnja teška vremena, a dogradonačelnica Tea Tomas Teskera zaželjela im je plodonosne rezultate i ubuduće. Da ih društvena zajednica u sljedećim godinama tretira kao lokomotivu društva zaželio je i predsjednik županijske HGK Drago Čugura, svjestan posebno teške gospodarske situacije u ovoj županiji.M.Radošević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana