Ekonomija
U ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK ODRŽANA RADIONICA ZA VINARE

Kreće kompletna revizija vinskog zakonodavstva
Objavljeno 18. prosinca, 2014.

U Županijskoj komori Osijek jučer je održana radionica za vinare i vinogradare s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Radionicu su vodili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi i Udruženje vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). Vinarima su tom prigodom predstavljena dva javna natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018., i to za mjere “Restrukturiranje i konverziju vinograda” i “Investicije u vinarije i marketing vina”.

Ernest Nad je podsjetio da je problematiku vinarskog sektora Vlada RH prepoznala 2013. godine kada je donijela i program prema kojem je za njegov razvoj u sljedeće četiri godine od 2014. do 2018. osigurano čak 57 milijuna eura.

- Tko razmišlja o razvoju vinarstva i vinogradarstva, treba se javiti na natječaje - rekao je Nad te je dodao kako je HGK aktivno uključen i u edukaciju vinara i u promociju vina. Naime, dodao je, u organizaciji HGK održane su promocije hrvatskih vina od Londona do Moskve, Beograda i Poljske.

Žaklina Jurišić, pomoćnica direktora HGK, naglasila je kako je upravo sada vrijeme kompletne revizije vinskog zakonodavstva.

- Intenzivno se radi na izmjenama zakona vezanih uz vino. Novi zakon trebao bi “pomiriti” sve kontradikcije i bezbroj pravilnika koji su trenutno na snazi i često su u koliziji jedni s drugima - kazala je Jurišić. Z.Rupčić

U organizaciji HGK održane su promocije hrvatskih vina od Londona do Moskve, Beograda i Poljske

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike