Novosti
PREDSJEDNIČKI KANDIDAT MILAN KUJUNDŽIĆ U SLAVONIJI I BARANJI

“Grabar Kitarović i Josipović su navođene lutke na koncu”
Objavljeno 17. prosinca, 2014.

Vezani članci

O STATUSU HRVATA U SUSJEDNOJ DRŽAVI

Kujundžić: Hrvatima pripada cijela BiH

- Kada bih govorio jezikom alegorije rekao bih - car je gol, ili maske su pale. Definitivno je jasno da Hrvatska ni zadnjih 15 godina ima predsjednika države, niti ga se sprema imati, ako se dogodi scenarij kojega priželjkuju dvije velike stranke, odnosno njihovi vlasnici i nalogodavci - istaknuo je predsjednički kandidat Milan Kujundžić na konferenciji za novinare u Osijeku. Prema njegovim riječima, Tomislav Karamarko je razotkrio bit stvari rekavši da mu nije važan rezultat na predsjedničkim izborima, jer se ionako sprema napraviti kancelarski sustav. “Ako se tome doda da je gospođa Grabar Kitarović prije toga morala položiti ispit pred njim i pokazati svoj program, onda je razvidno da bismo, ako bi ona bila predsjednica, imali isto što i sada. Predsjednik bio bio 'pro forme', a kancelar Karamarko. Nažalost, tragedija hrvatske države je ta da mi već imamo kancelarski sustav. Jer da ga nemamo ne bi se događao užas koji se upravo događa”, kaže Kujundžić, podsjećajući kako je Ivo Josipović rekao da on ne može biti oporba Zoranu Milanoviću te da ne može ocijeniti Vladu. “Time je zapravo priznao da već imamo kancelara”, rekao je Kujundžić.

Prema njegovim riječima, potvrđuje se da, ako bude izabran jedan od ta dva kandidata, Hrvatska i dalje neće imati predsjednika, nego suverenoga kancelara koji će raditi što ga je volja. Kujundžić je ustvrdio da će pobijediti na izborima, dodavši da su Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović “navođene lutke na koncu”, koje više nemaju šanse u hrvatskom narodu. “Svi oni Hrvati koji ne iziđu na izbore supotpisnici su da žele zadržati ovakvo stanje”, rekao je.

Kujundžić je jučer posjetio niz gradova Slavonije i Baranje, a svoj program Nova Hrvatska, predstavio je i u Belom Manastiru. Kako je istaknuo, dolaskom u Slavoniju i Baranju stekao je dojam da je ovaj predivni hrvatski kraj siromašan, da su ljudi tužni, prazni i beznadežni.

- Vođenje politike bez državne politike, vođenje stranačkih politika i politika u interesu grupacija, odnosno pojedinaca, osiromašilo je, opljačkalo i u beznađe utjeralo hrvatski narod. Projektom početka stvaranja nove Hrvatske kanimo na političku scenu dovesti ljude koji imaju ugled u sredinama u kojima žive i rade, a ne kao što je bilo do sada, političkom korupcijom dovedene ljude skomnoga dosega, poslušnike, one koji ne rade i ne znaju raditi ništa. Dakle, kanimo urediti zemlju i mijenjati izborni zakon - rekao je Kujundžić.

U večernjim je satima održan i predizborni skup Milana Kujundžića u osječkom HNK-u, kojemu su, između ostalih, nazočili čelnici stranaka koje podupiru Kujundžića - HDSSB-a i HSP-a te saborski zastupnici HDSSB-a. Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin istaknuo je da Hrvatskoj treba predsjednik koji će štititi interese hrvatskog naroda i koji će biti državnik, a za Kujundžića je ustvrdio da je prvi nakon Tuđmana koji ima tu snagu. Rekao je da HDSSB bezrezervno podržava Kujundžićevu kandidaturu, jer on nije eksponent ničije politike i kandidat je hrvatskog naroda.I.Bošnjak/I.Getto

SUMNJIVA ISPLATA VELEDROGERIJAMA

Kujundžić je ustvrdio i kako se dogodilo nešto što nitko nije mogao zamisliti. “HZZO, uz blagoslov Vlade, isplatio je dvjema veledrogerijama 50 milijuna kuna kamata, i još k tome 5,5 milijuna kuna odvjetniku koji je proveo ovršni postupak. Ako se zna da u Hrvatskoj gotovo ni jedna veledrogerija nikada nije naplatila kamate, jer već unaprijed ukalkuliraju u cijenu lijeka poček u isplati od jedne godine, onda biva razvidno da taj novac vjerojatno ide u financiranje kampanje te da je to znao, ili je pak to trebao znati, predsjednik Josipović. Potvrđuje se grozna činjenica da predsjednik ima glavu u pijesku i ne radi ništa što je u interesu hrvatskog naroda”, zaključio je Kujundžić, koji je odbio reći o kojim je veledrogerijama riječ, preporučivši novinarima da za informacije žurno nazovu predsjednika da kaže što se dogodilo te čije su i za koga rade te veledrogerije.

Najčitanije iz rubrike