Osijek
UKRAŠAVANJE SREDIŠTA GRADA

U strahu od kritika građana drvca ispred konkatedrale mijenjana su čak tri puta!
Objavljeno 17. prosinca, 2014.

Postavljanje dvaju božićnih borova ispred konkatedrale i ove je godine dočekano s podsmijehom. Tako je nakon lanjskog postavljanja ofucanih drvaca, čije su slike bile predmet izrugivanja diljem Hrvatske, odlučeno da se takva pogreška ne smije ponoviti pa je u nastojanju da na postoljima u središtu grada završe upravo dva najreprezentativnija bora, za tu je poziciju konkuriralo čak pet drvaca, a njihov izbor pretvoren je u pravo natjecanje ljepote.

Prvo su dva dovezena prošlog tjedna, a ubrzo nakon postavljanja i uklonjena jer je procijenjeno da nisu dovoljno atraktivna. Ovog tjedna na Trg Ivana Pavla II. stigla su dva nova drvca, od kojih je jedno bilo zadovoljavajuće, a za drugo je opet odlučeno da će biti zamijenjeno.

U nevjerici su građani komentirali novo uklanjanje i postavljanje borova, a vlasnik jednog od obližnjih lokala rekao nam je kako ne može vjerovati da je potrebno toliko vremena, energije, ljudi i borova kako bi se ukrasio centar grada.

Na jučerašnju, kako stvari stoje, posljednju zamjenu bora došao je i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša Alen Prnjat. Rošade blagdanskog dekora opravdao je nastojanjem da upravo najatraktivnija drvca završe u samom središtu grada.

- Želimo visok nivo uređenja Osijeka, a nikako ne želimo dopustiti da se ponovi prošla godina. I prva drvca dovezena ispred konkatedrale bila su dobra, bolja od onih kojima su Osječani bili zadovoljni prijašnjih godina, ali htjeli smo da tu budu dva najbolja drvca i zato je došlo do ovih zamjena. Drvca koja nisu postavljena ispred konkatedrale bit će raspoređena u druge gradske četvrti - rekao nam je Prnjat. I. Sekol

Drvca koja su uklonjena ispred konkatedrale bit će raspoređena u druge gradske četvrti

Najčitanije iz rubrike