Mozaik
HUMANITARNA MODNA REVIJA UMAH-A U VUKOVARU

Kap dobrote pomaže Socijalnoj samoposluzi
Objavljeno 16. prosinca, 2014.
Reviju je otvorila poznata hrvatska etnodizajnerica Mina Petra

U hotelu Lav u Vukovaru, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, održana je velika modna revija Kap dobrote, koju je odlično organiziralo Udruženje manekena Hrvatske (UMAH) u svrhu pomoći Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru.

- Užasava me pomisao da u Hrvatskoj ima obitelji koje nemaju dovoljno hrane i gladuju, pa sam, doznavši za potrebe Socijalne samoposluge, predstavila svoju ideju o reviji i pomoći. Nitko od manekena i organizatora nije ostao ravnodušan na priču o više od 450 vukovarskih potrebitih obitelji pa smo odlučili pomoći. Ovom modnom revijom šaljemo poruku mira i ljubavi svim dobronamjernim ljudima, kojima želimo sretne božićne i novogodišnje blagdane. Udruženje manekena Hrvatske, uz reviju, doniralo je Socijalnoj samoposluzi i namirnice u vrijednosti od oko 5000 kuna, odrekavši se honorara za modnu reviju Kotke iz Krapine, koju je krajem studenog održalo u Zagrebu - istaknula je Regina Jaeger, počasna predsjednica udruge.

Reviju je otvorila poznata hrvatska etnodizajnerica Mina Petra, a potom smo vidjeli kolekciju Studija visoke mode i brend Greta Gudelj, poznatu konfekciju Kotka Krapina, haljine iz kolekcije dnevnog i svečanog programa modnog atelijera Art dizajn, vlasnice i modne dizajnerice Tatjane Vidović, Pompeu, vodećeg proizvođača intimnog rublja u Italiji, Franka dizajn, poznate modne kreatorice Franke Masnjak, modni brend IGGY , modnog kreatora Iggyja Popovića, Rukotvorine Osijek, modnu marku “Stolnik”, a reviju je zatvorila La Marye vjenčanicama i večernjim haljinama.

- Ovo je bila hvalevrijedna manifestacija, u kojoj je Udruženje manekena Hrvatske odlučilo u sklopu svog humanitarnog dijela napraviti humanitarnu reviju za potrebe Socijalne samoposluge. U našoj socijalnoj samoposluzi imamo 482 korisnika, a broj sa svakim danom raste, no donacije polako dolaze, tako da je sad puno lakše nego u prethodnom razdoblju, kad smo ostali bez svega. Apeliramo na sve koji mogu, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomognu rad naše socijalne samoposluge, donacije dolaze, međutim one su nedostatne za sve korisnike, kojih je sa svakim danom sve više. Najveći problem su nam hrana, pelene (4 i 5) te svijeće, jer imamo puno korisnika koji nemaju struju. Ovim putem želimo zahvaliti Udruženju manekena Hrvatske na vrijednoj donaciji i lijepoj humanitarnoj reviji Kap dobrote - istaknula je Tamara Mikulić, predsjednica humanitarne udruge Duga Vukovar, koja je pokrenula Socijalnu samoposlugu u Vukovaru.

Kolekcije su nosili modeli: Anamarija Lovrenčić (Donji Miholjac), Irena Božić (Vinkovci), Iva Špoljarić (Nova Gradiška), Klara Lučić (Županja), Klaudija Adžić (Tordinci), Kristina Cerančević (Ivankovo), Marina Raguž (Zagreb), Paula Breški (Zagreb), Petra Družinec (Zagreb), Sandra Šerbec (Zagreb), Tajana Grubišić (Zagreb), Leonarda Čunko (Zagreb), Tamara Uglješić (Vukovar), Dino Oliš (Osijek), Frano Burjan (Osijek), Goran Matijević (Vinkovci) i Sven Kranželić (Osijek), a voditeljica je bila Ivella Petričić (Zagreb).

Mario KOKAJ

5000

kuna vrijedne namirnice doniralo je Udruženje manekena Hrvatske, uz reviju, Socijalnoj samoposluzi

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa