Osijek
TEHNIČKI PREGLED STAMBENE ZGRADE U UMAŠKOJ ULICI

Ključevi stanova 61 obitelji bit će uručeni 23. prosinca
Objavljeno 15. prosinca, 2014.

Samo dva dana uoči velikog kršćanskog blagdana najljepši božićni poklon dobit će 61 obitelj s područja grada Osijeka. Naime, kako je planirano, 23. prosinca gradonačelnik Ivan Vrkić i ministar branitelja Predrag Matić uručit će ključeve za 44 obitelji s liste za dodjelu gradskih stanova te još 17 najtežih stradalnika Domovinskog rata. Oni će toga dana svečano useliti u nove stanove u zgradi u Umaškoj ulici.

- Tehnički pregled zgrade trebao bi biti 19. prosinca. Uzdam se da će sve dobro proći jer su radovi na zgradi, mogao bih reći, u totalnom zamahu. Ministar Matić i ja trebali bismo podijeliti ukupno 61 ključ za obitelji - potvrdio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Podsjetimo, krajem studenoga gradonačelnik i ministar zaključili su zajedničko ulaganje u gradnju zgrade u Umaškoj ulici, a riječ je o jedinstvenom projektu realiziranom na inicijativu osječkog gradonačelnika. Hrvatska Vlada u projekt se uključila s pet milijuna kuna, dok je Grad Osijek izdvojio 15 milijuna kuna, a s dodatnih milijun kuna bonificirao je oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa i naknade. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike