Regija
PROSINAC U SLATINI

Od vrtićkih priredaba do crkvenih koncerata
Objavljeno 16. prosinca, 2014.

SLATINA – Brojnim programima polaznika dječjih vrtića i učenika osnovnih i srednjih škola tijekom cijelog mjeseca traje kulturno-zabavna manifestacija Prosinac u Slatini, u sklopu kojega se održava i Božićni sajam. Prosinac u Slatini organiziraju gradska Turistička zajednica, Grad Slatina, Pučko otvoreno učilište i tvrtka Slatina KOM, dok su prijatelji manifestacije slatinski dječji vrtići, osnovne i srednje škole, KUD Dika, Gradska knjižnica i čitaonica, Društvo Naša djeca, slatinske rimokatoličke župe i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Ovogodišnji Prosinac u Slatini ima čak 62 događanja, a u programu su kazališne i kinopredstave, koncerti u župnoj crkvi sv. Josipa i u Hrvatskom domu, izložbe u školama i Zavičajnom muzeju, pričaonice i kreativne radionice s izradom božićnih ukrasa u vrtićima i Gradskoj knjižnici i čitaonici, a u školama se održava korelacijsko-integracijska nastava.

Polaznici vrtića Zeko u kinodvorani su priredili priredbu Blagdani djetinjstva, učenici Industrijsko-obrtničke škole za zanimanje krojač i stolar održali su prodajnu izložbu svojih radova, a u Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je kreativna radionica izrade božićnih ukrasa Predbožićni kapučino. U OŠ Josipa Kozarca postavljena je izložba likovnih radova u povodu dana sv. Lucije i edukacija prvašića Drvena čarolija u sklopu školskog projekta Drvo. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta gostovalo je Kazalište Šareni svijet s predstavom za djecu „Pričaju nam dječje cipele o danu Svetog Nikole“, a u školskoj knjižnici OŠ Josipa Kozarca postavljena je izložba „Naše drvene igračke“. U istom prostoru održana je i Večer božićne poezije.

Polaznici vrtića Zeko i učenici OŠ Eugena Kumičića nastupili su u Paviljonu u parku. Mali glumci, plesači i pjevači ostavili su dojam na građane koji su ih promatrali, kako svojim nastupima, tako i crvenim kapama jer je park bio prepun malih Crvenkapica. U vrtiću Suncokret prikazana je predstava ”Veseli božićni autobus”. Mališane su posjetili i Motomrazovi iz MK ”Speed”, koji su polaznicima donijeli darove. Veselje mališana nastavljeno je na gradskoj tržnici, gdje se ove godine održava dio Božićnog sajma i gdje su izveli prigodni program. P.Žarković

Beplatni grah

U subotu, 20. prosinca, na sajmu u gradskoj tržnici održat će se besplatna podjela graha koji će pripremati Učenička zadruga Slatina SŠ Marka Marulića, a prigodni nastup održat će KUD Dika. U ponudi na sajmu su rukotvorine, božićni ukrasi, suveniri i autohtoni proizvodi domaćih proizvođača po prigodnim cijenama. U danima koji slijede priprema se niz programa, koji će završiti 26. prosinca božićnim koncertom u crkvi sv. Josipa u izvedbi mješovitog zbora Župe sv. Josipa, zbora mladih Župe bl. Ivana Merza i mješovitog vokalnog sastava KUD-a Dika.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike