Regija
BETLEHEMSKO SVJETLO STIGLO U ĐAKOVO

Nadbiskup Hranić: Donosite poruku mira i radosti
Objavljeno 16. prosinca, 2014.

ĐAKOVO - Betlehemsko svjetlo, preuzeto s mjesta Isusova rođenja, doneseno je u nedjelju navečer u đakovačku prvostolnicu, gdje ga je đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću predao izviđač iz Đakova, učenik 6. razreda Marko Nemet. Prije večernjeg misnog slavlja, u nazočnosti brojnih vjernika te velikog broja izviđača s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije te skupine izviđača iz Tuzle u Bosni i Hercegovini, izviđači su nadbiskupu u ruke predali Betlehemsko svjetlo, izričući nadu da će to svjetlo, simbol Božića i novorođenoga Djeteta, donijeti novu nadu i mir. Nadbiskup Hranić zahvalio je izviđačima što već 21 godinu donose božićno svjetlo u našu domovinu.

- Ovo svjetlo simbolizira mir i zajedništvo među narodima, utemeljeno na Isusu Kristu koji je u sebi objedinio čitav ljudski rod, rekapitulirao u sebi čitavu našu ljudsku stvarnost, otkupio nas od zla i grijeha i otvorio nam pristup k Ocu, da bismo međusobno bili braća i sestre i da bi čitav svijet bio jedna Božja obitelj. Hvala vam zato što pronoseći Betlehemsko svjetlo i donoseći ga nama, u našu biskupiju, vi izviđači po čitavome svijetu i ovdje kod nas u domovini pronosite poruku mira, zajedništva, sloge i ljubavi među narodima. Donosite božićnu poruku mira i radosti - rekao je nadbiskup, zahvaljujući izviđačima na svim nastojanjima koja uvijek iznova čine te im poželjevši dobrodošlicu u đakovačku katedralu.

Članovi đakovačkog Izviđačkog odreda Klasje donijeli su Betlehemsko svjetlo i u zgradu gradske uprave gdje su ga predali gradonačelniku Zoranu Vinkoviću.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana