Kultura
PROMOVIRANA KNJIGA KOLUMNI VLADIMIRA BAKARIĆA

Cibalia je - prva, zadnja, jedina
Objavljeno 16. prosinca, 2014.

VINKOVCI - U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima promovirana je knjiga vinkovačkog književnika Vladimira Bakarića “Priče sa zapadne strane”. S jedne strane sjedili su vjerni navijači HNK Cibalije Ultrasi, a s druge Dubravko Mataković, poznati strip-crtač, autor Vladimir Bakarić, Hrvoje Radman, koji je govorio o knjizi, dr. sc. Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, i nezaobilazni Darko Jakuš Jale s gitarom, koji je svojim pjesmama promociju učinio uistinu posebnom.

Inače, među navijača koji svaku subotu odlaze na utakmice svog najdražeg kluba je i Vladimir Bakarić, koji svoje mjesto ima na zapadnoj strani stadiona i ondje će, kako kaže, uvijek i biti.

- Zapadna strana je zapadna strana stadiona Cibalije, od koje kreću priče. Tako je nastao naslov ove knjige. U njoj se mogu pročitati moje kolumne objavljivane 2006. te poslije 2008. i 2009. godine. U ono vrijeme te su kolumne bile vrlo čitane, moje priče s tribine, moja vizija događaja koja je naišla na dobar prijam u čitatelja. Obišao sam puno stadiona i grozim se pomisli da se navijače smatra huliganima. Uvijek sam bio u grupi s Ultrasima, za koje imam samo riječi pohvale, i užasava me kad se svi navijači stavljaju u isti koš i predstavljaju kao huligani. Radi se o pričama u kojima će se mnogi prepoznati i o ljudima koji su vezani uz najdraži klub, našu Cibaliju. Osim priča u ovoj knjizi ima mnogo ilustracija našeg Dubravka Matakovića, a fotografije su od, recimo, onih poznatih fotografa do onih koje su snimljene mobitelom. Ovu knjigu sam dugo radio. Moram posebno istaknuti Hrvoja Radmana, koji je objavljivao te kolumne na web-stranici Cibalije, a danas ju je pripremio da ova knjiga bude onakva kakvom sam je zamislio. Svaka kolumna ima svoju posebnu priču, jednu priču koja je ispričana vizijom jednog navijača”, istaknuo je Bakarić.

Bakarićeve kolumne na web-stranici Cibalije bile su objavljivane srijedom i bile su posjećene i rado čitane među navijačima. No kada su se mijenjale uprave, kolumne su nestale s web-stranice.

“Na tribini sam otkad znam za sebe i od one svete utakmice s Čelikom na istom sam mjestu na zapadnoj tribini. Mi imamo sam jedan klub i jednu boju. Vječno će ostati u mom srcu, kao što ide naslov Jaletove pjesme, 'Prva, zadnja, jedina', i to je ljubav koja ne može proć”, kaže Bakarić.

Ovo je 14. knjiga u Biblioteci “Grafiti”, a izdavač je Ogranak Matice hrvatske Vinkovci. M.Kokaj

POVRATAK U PRVU LIGU

Ova je promocija bila ujedno i proslava 95 godina Cibalije, a predsjednik kluba Miroslav Gagro istaknuo je kako ovo neće biti jedina proslava 95 godina kluba. Osim toga, istaknuo je da će uprava kluba poduzeti sve potrebne korake kako bi se Cibalia vratila u prvu ligu, gdje joj je mjesto i zahvalio navijačima, vjernim Ultrasima, koji ih prate na svim stadionima gdje igra Cibalia.

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike