Regija
ŽUPA SV.VINKA PALLOTTIJA

Upaljena treća adventska
svijeća u Vinkovcima
Objavljeno 14. prosinca, 2014.

VINKOVCI - Kako dani u tjednu idu, tako se u vrijeme došašća s nestrpljenjem očekuje subota, kad se u Vinkovcima pali adventska svijeća.

Ove godine imamo dobro posložen ''Advent u Vinkovcima'' i možemo reći da ga krasi bogat program uz nezaobilazno paljenje adventske svijeće. Čast da upali treću adventsku svijeću pripala je Župi sv.Vinka Pallottija koja je pjevajući božićne pjesme u procesiji stigla na vinkovački Korzo. Kad je otkucalo točno 20.00 sati svi župljani okupljeni oko četiri svijeće s lampionima u rukama s nestrpljenjem su iščekivali paljenje treće adventske svijeće.

Nakon molitve i pjesme zbora Župe sv.Vinka Pallottija, upaljena je treća adventska svijeća, a župnik Ilija Sudar, ovom prigodom je rekao:
-Treća adventska svijeća se naziva svijeća radosti, međutim cijelo ovo vrijeme došašća ja doživljavam kao vrijeme radosti.Ponosni smo što smo dobili čast da mi upalimo treću adventsku svijeću u okviru ''Adventa u Vinkovcima''.Veliki broj župljana je došao, što samo govori u prilog tome s koliko radosti i veselja iščekujemo dolazak Božića, istaknuo je Sudar.

Kao i prošlu subotu, nakon paljenja druge svijeće, svi župljani i građani uputili su se pred Gradski muzej Vinkovci koji je organizirao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca podjelu toplog čaja i kuhanog vina, a u Kavani ''Aurelia'' mogli smo vidjeti nastup učenika Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike