Crna kronika
CRNI PETAK TRAGIČAN DAN NA PROMETNICAMA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

U dva izravna sudara pet osoba ozlijeđeno, poginuo policajac
Objavljeno 14. prosinca, 2014.
Nesreću s poginulom osobom skrivio je pijani vozač Mercedesa

VIROVITICA – Proteklog vikenda na virovitičkom području dogodile su se dvije teške prometne nesreće, u kojima je jedna osoba poginula, a čak je pet osoba teže ili lakše ozlijeđeno.

Prometna nesreća s tragičnim ishodom dogodila se u petak oko 16.50 na cesti između Gradine i Lukača, u mjestu Bačevcu. U djeliću sekunde nastao je stravičan prizor s dva uništena osobna automobila i jednim teretnim vozilom prevrnutim na krov. Prema policijskom priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Josip Štajdohar, u nesreći su sudjelovala tri vozila, a skrivio ju je 25-godišnji vozač Mercedesa virovitičkih registracijskih oznaka. Bio je alkoholiziran, u krvi je imao 1,62 promila alkohola. Mladić se Mercedesom kretao iz smjera Gradine kroz Bačevac, gdje je u jednom trenutku počeo pretjecati kamion, također virovitičkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji vozač. Mladić je u pretjecanje krenuo a da se nije uvjerio da ga može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Upravo tada iz suprotnog smjera naišao je automobil, Honda Civic, kojim je upravljao 30-godišnjak te je došlo do neizbježnog sudara. Automobili su se sudarili svojim desnim stranama, a od siline udara Honda Civic se zarotirala i bočnom stranom udarila u kamion, koji je skliznuo u odvodni kanal te se na kraju prevrnuo na krov.

Na mjestu nesreće od zadobivenih ozljeda preminuo je 38-godišnji putnik u Hondi Civic, prema neslužbenim informacijama - policajac M.K. Teže je ozlijeđen vozač Honde Civic, a ozljede su zadobili i vozači Mercedesa i kamiona te 24-godišnji putnik u kamionu. Iz uništenih vozila unesrećene su morali izvlačiti pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, a potom su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Virovitica.

Vozači kamiona i Honde Civic nisu bili pod utjecajem alkohola. Policija je najavila podnošenje kaznene prijave protiv pijanog vozača Mercedesa.

Petar ŽARKOVIĆ
SUDAR NA NADVOŽNJAKU

Prva nesreća dogodila se u petak u ranim jutarnjim satima na nadvožnjaku virovitičke obilaznice. Vozačica Opel Astre virovitičkih registracijskih oznaka zbog neutvrđenih razloga prešla je na lijevu stranu kolnika, namijenjenu vozilima koja prometuju iz suprotnog smjera, i podletjela pod kamion s prikolicom osječkih registracijskih oznaka. Ozlijeđena vozačica Astre vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena je u Opću bolnicu Virovitica. Budući da je to bilo najhladnije jutro ove zime, pretpostavlja se da bi uzrok nesreće mogao biti poledica na dijelovima kolnika na nadvožnjaku.

1,62

promila alkohola u krvi imao je 25-godišnji vozač Mercedesa

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike