Sport
LOKOMOTIVA PORAZILA NK OSIJEK

Bijelo-plavi kao razbijena vojska
Objavljeno 13. prosinca, 2014.
Igrači su sa terena ispraćeni gromoglasnim zvižducima i skandiranjem „skidajte dresove“

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 800. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) – 6,5. Strijelci: 0:1 Marić (20), 0:2 Kolar (90). Žuti kartoni: Jamak, Matas, Špehar, Škorić (Osijek), Bručić, Marić, Prenga, Biljan, Kolar (Lokomotiva). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: DOMAGOJ PAVIČIĆ (LOKOMOTIVA)

OSIJEK

Mikulić 6, Matas 6, Jonjić 6, Novaković 5, Škorić 5,5, Špehar 5, Jamak 5,5(od 87. Vitaić -), J.Mišić 5, Mešanović 5,5, Perošević 5, Dugandžić 5(od 46. J.Barišić 5,5).

LOKOMOTIVA

Sluga 6,5, Bartolec 6, Prenga 6,5, Mrčela 6,5, Bručić 6, Biljan 6, Gorupec 6, P.Mišić 7(od 69. Gržan 6,5), Pavičić 7, Kolar 6, Marić 6,5(od 90. Tolić -)

 

Osijek je u susretu protiv Lokomotive dodirnuo dno. Gosti su u Gradski vrt došli bez pola momčadi, ali i takvi su bili prejaki za Osijek koji u posljednje vrijeme izgleda kao „razbijena vojska“. Bila je to još jedna oda nemoći bijelo-plavih, pa čelništvo kluba vrlo ozbiljno mora razmisliti kakve će poteze povući tijekom zimske stanke jer ovakav Osijek ima minimalne izglede sačuvati prvoligaški status.

Opet čisto „mrtvilo“

Osječani kao da nisu naučili lekciju iz susreta u kojem su razočarali tjedan dana ranije protiv Slaven Belupa. Opet su u utakmicu ušli mlako, „u leru“ kao da igraju nekakav nevažan prijateljski susret. Nigdje agresije, nigdje borbe, pritiska, nigdje ničega nije bilo. I nije ni čudno što je to njihovo totalno „mrtvilo“ vrlo brzo kažnjeno. Već u osmoj minuti Petar Mišić je projurio kao brzi vlak kroz obranu Osijeka, ali je opasnost otklonio vratar Mikulić pravovremenim izlaskom u udarac. Bilo je to upozorenje koje bijelo-plavi nisu shvatili ozbiljno i ubrzo su stigli u rezultatski minus. Opet je P.Mišić zakuhao nevolje pred kaznenim prostorom Osijeka, pucao je sa Pavičić 6-17 metara Mikulić je uspio obraniti taj udarac, ali „kameni svatovi“ u obrani Osijeka samo su pogledom pratili kako Marić kupi odbijanac i šalje ga kroz noge Mikulića u mrežu – 0:1. Nekoliko minuta kasnije tresla se i mreža Lokomotive, ali Jonjić je prije udarca glavom bio u zaleđu pa taj pogodak nije priznat, pa su se muke po Osječanima nastavile. Nikako nisu uspijevali pronaći pravi ritam, ubaciti u višu brzinu, pritisnuti goste koji su se disciplinirano i vrlo organizirano branili. U 31.minuti opet je sjevnula kontra gostiju i opet preko P.Mišića koji je lako pretrčao Špehara, tražio na drugoj vratnici Marića, ali je Matas uspio u posljednji trenutak skrenuti loptu i izboriti gol-aut. Jedina Osijekova akcija u prvom dijelu vrijedna spomena bila je ona iz 32. minute kada je Jamak pronašao Peroševića na rubu kaznenog prostora, ovaj se lijepo oslobodio Prenge, ali je završni udarac bio traljav. I to je bilo sve, pa su bijelo-plavi na odmor ispraćeni glasnim i posve opravdanim prosvjedima gledatelja.

Opsada bez rezultata

U nastavku je Osijek napokon malo odlučnije krenuo prema vratima Lokomotive. Počeli su česti ubačaji s bokova, ali gosti su bili koncentrirani i uspješno izdržavali te nalete. U tom razdoblju Osijek je najbliže izjednačenju bili u 56. minuti kada je J.Mišić strahovitim udarcem uzdrmao lijevu vratnicu. U 65. minuti Mešanović je bio u dobroj poziciji, ali je sa 7-8 metara iskosa tukao preko grede. Gosti su u tom razdoblju bili posve zbijeni  pred svoj kazneni prostor, ali bijelo-plavi nisu uspijevali pronaći rješenje za njihov gusti blok. I tada je pritisak lagan počeo popuštati pa su i gosti i nekoliko brzih protunapada došli u priliku osigurati pobjedu, ali ni u završnicama njihovih akcija nije bilo preciznosti. U samoj završnici Osijek je mogao doći barem do boda. U 89. minuti Matas je uputio još jedan upotrebljiv ubačaj, Perošević je naletio na njega, pucao glavom, ali pored lijeve vratnice. Pokušao je kasnije jošiz slobodnog udarca i Vitaić, ali je bio zamalo neprecizan, a Osijekove muke napokon je skratio koji je u posljednjim trenucima realizirao kontru Lokomotive za konačnih 0:2. Jasno, uzrokovalo je to strašno nezadovoljstvo na tribinama. Igrači su sa terena ispraćeni gromoglasnim zvižducima i skandiranjem „skidajte dresove“. D.Keler

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike