Osijek
STIPENDIJE ZA NAJBOLJE

Vrkić: Želimo da ostanete u gradu u kojem ste rođeni
Objavljeno 12. prosinca, 2014.

Gradonačelnik Ivica Vrkić jučer je dodijelio stipendije za 15 učenika osječkih srednjih škola i 25 stipendija osječkim studentima koji su to zaslužili svojim prethodnim rezultatima, a jednim dijelom i jer je riječ o deficitarnim zanimanjima.

Srednjoškolci su nagrađeni s iznosom od 400 kuna mjesečno, studenti s dvostruko većim iznosom, a sveukupno je za tu namjenu u gradskom proračunu osigurano 250 tisuća kuna.

- Do vaših imena došli smo javnim natječajem i određenim kriterijima, dakle, bez veza i poznanstava, jer nastojimo ulagati u one koji imaju perspektivu. Naša je želja za to osigurati vam što bolje uvjete, kako bi vas u konačnici privoljeli ostati živjeti u gradu u kojem ste rođeni - istaknuo je Vrkić.

Iva Dorić, maturantica Isusovačke klasične gimnazije, stipendiju će iskoristiti kako bi se što bolje pripremila za maturu. Mirna Pokorić ova će poticajna sredstva koristiti za što bolju pripremu (drugog) magisterija na Umjetničkoj akademiji. Jučerašnje potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija začinjeno je grupnim fotografiranjem. (D.Ku.)

Najčitanije iz rubrike