Regija
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJE USVOJILA PRORAČUN

Za proračun od 83,3
milijuna kuna 22 ruke
Objavljeno 12. prosinca, 2014.

POŽEGA – Skupština Požeško-slavonske županije donijela je proračun za 2015. godinu te projekciju proračuna za 2016. i 2017. “U odnosu na 2014., proračun za 2015. smanjen je za sedam posto te iznosi 83,3 milijuna kuna. Smanjenje samo zbog porezne reforme iznosi šest milijuna kuna”, objasnio je župan Alojz Tomašević obrazlažući proračun i smatrajući da su za sve uštede koje su napravili sada dobili kaznu. Uokvirit će se i u odredbu o samo 20 posto sredstava proračuna za plaće, no neće biti novca za potpore novim i mladim poduzetnicima koji prvi put stasaju u poduzetništvo, te poljoprivredi.

Novi proračun je na rashodovnoj strani smanjen s različitim postotkom gotovo na svim stavkama. “Nisam dozvolio smanjenje potpora poljoprivredi i potpora hrvatskim braniteljima. Volio bih da imamo više sredstava u kulturi i sportu, no u ovoj situaciji zaštitili smo ove dvije kategorije. Vodit ćemo i veliku brigu o mladima jer od iduće godine imamo nove obveze u skladu sa zakonom, sufinanciranje predškolskog odgoja sa 270 tisuća kuna. U 2015. godini uspjet ćemo isplatiti obveze oko 2,5 milijuna kuna za dvije sportske dvorane, Velika i Pleternica, ali smo pripremili dio novca za gradnju nove sportske dvorane uz Gimnaziju”, objasnio je rashode župan Tomašević, dodajući da Županija uredno vraća i kreditne obveze od 4,6 milijuna kuna godišnje za dugove iz prošlosti.

“Očekujemo natječaje u ruralnom razvoju u 2015. godini, što će donijeti razvoj naše županije, jer i Europa inzistira da se razvijaju nerazvijene regije”, rekao je župan, imajući vjere u pripremljene projekte vrijedne gotovo 1,5 milijardi kuna, koji čekaju otvaranje natječaja i europskih fondova. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike