Novosti
ODLUKA VLADE

Dokapitaliziran Đuro
Đaković sa 65 mil. kuna
Objavljeno 12. prosinca, 2014.

Vlada je na jučerašnoj telefonskoj sjednici donijela odluku o dokapitalizaciji Đuro Đaković Holdinga d.d. Slavonski Brod. Vlada je prihvatila informaciju Ministarstva gospodarstva o odluci o povećanju temeljnog kapitala Đuro Đaković Holdinga, donesenoj na skupštini društva 3. srpnja ove godine, s ciljem realizacije Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije društva. Vlada je zadužila Centar za restrukturiranje i prodaju da u ime Republike Hrvatske upiše i uplati najviše 3,250.000 dionica društva po cijeni od 20 kuna za dionicu, u skladu s javnim pozivom za upis i uplatu novih redovnih dionica društva objavljenim 28. listopada. Centar će dionice uplatiti financijskim sredstvima ostvarenim upravljanjem dionicama, odnosno poslovnim udjelima u vlasništvu RH kojima upravlja.

Kako je priopćeno iz Vlade, u slučaju nemogućnosti pravovremenog pribavljanja sredstava za uplatu dionica, Centar će novac osigurati kreditnim zaduženjem bez provođenja postupka javne nabave. U tom slučaju Vlada je dala suglasnost Centru da kao osiguranje povrata kredita sklopi s davateljem kredita ugovor o zalogu dionica društva u vlasništvu Republike Hrvatske ili Centra.

Na sjednici je donesen i Operativni program “Konkurentnost i kohezija” 2014. - 2020. Donošenjem tog programa Hrvatska će imati konkretan strateški okvir za korištenje sredstava iz proračuna EU-a koja su joj dodijeljena kroz Višegodišnji financijski okvir za programsko razdoblje 2014. - 2020. godine. (D.Pav.)

U ime RH dionice Đure Đakovića platit će Centar za restrukturiranje i prodaju

Najčitanije iz rubrike