TvObzor
DJEVICA JANE

Najneobičnija premisa godine
Objavljeno 12. prosinca, 2014.
Iako serija ne ostvaruje bogzna kakvu gledanost na The CW-u i upitno je hoće li doživjeti drugu sezonu, kritičari su je odlično prihvatili jednoglasno je proglasivši najboljom jesenskom serijom

Od prvih minuta “Djevica Jane“ točno zna kakva serija želi biti. Riječ je o adaptaciji istoimene venezuelske telenovele iz 2002. godine, a donosi priču o Jane Villanueva, ljubaznoj i dragoj djevojci čiji se život naglo preokrene nakon sudbonosnog posjeta ginekologu. U pilot-epizodi njezin život okrenuo se naglavačke, ali umjesto da prebrzo prijeđe na stvar, serija nas najprije upoznaje s djevojkom i njezinom obitelji. Jane živi s majkom Xiomarom i bakom Albom, ima dugogodišnjeg dečka, policajca Michaela, i radi u hotelu kako bi si plaćala školovanje. Gina Rodriguez je fantastična u glavnoj ulozi, čineći Jane zabavnom i simpatičnom. Pravo je osvježenje vidjeti neiskvarenu osobu u središtu radnje jednosatne serije. Jane je obzirna, pažljiva, inteligentna i marljiva. Ona stavlja druge ispred sebe bez previše razmišljanja, a ipak se nikad ne čini da drugima služi kao otirač za cipele.

“Djevica Jane“ ima najneobičniju premisu godine: naša junakinja je umjetno oplođena greškom rastresene ginekologinje koja pomiješa pacijentice - i tako Jane postaje trudna djevica. Namjerno sam odugovlačio u uvodu jer sam znao da ćete odustati čim pročitate o čemu se radi, ali strpite se još malo. Kao da to što je mlada žena iz katoličke obitelji slučajno oplođena nije dovoljno suludo, doznajemo da je biološki otac Janeinog djeteta njezin šef Rafael, oženjeni vlasnik hotela s kojim se Jane prvi put poljubila. Rafael, koji je u braku s užasnom ženom, preživio je borbu s rakom, a ova “donacija“ ujedno mu je prva i posljednja šansa da postane otac. Ali, ni to nije sve: ginekologinja koja je bila rastresena jer je neposredno prije velikog propusta uhvatila svoju ženu s drugom je Rafaelova sestra, a Janein zaručnik Michael istražuje Rafaelovog najboljeg prijatelja Romana, koji spava s Rafaelovom ženom Petrom. E, da... Janein nikad prisutni otac, zvijezda uspješne sapunice, ponovno se pojavio i želi upoznati svoju kćer. Mnogo toga, zar ne!? A ipak nećete imati osjećaj da serija u svemu pretjeruje jer na račun sapunaste radnje zbija šale. Primjerice, kad Jane saznaje u kakvoj se situaciji našla, ugleda zvijezdu telenovele koji ju tješi: “Bez brige! Ako sam ja prebrodio spoznaju da je ljubav mog života zapravo moja polusestra zbog tajnog dvostrukog života koji je vodio moj otac, onda ćeš i ti prebroditi ovo.”

Kao što se prije premijere dalo naslutiti, Rodriguez bi ova uloga mogla vinuti u zvijezde. Iako serija ne ostvaruje bogzna kakvu gledanost na The CW-u i upitno je hoće li doživjeti drugu sezonu, kritičari su je odlično prihvatili jednoglasno je proglasivši najboljom jesenskom serijom. Možda nećete povjerovati (dok ne pogledate), ali imaju pravo.

Piše: Adrian ANDREJEK

NAZIV: Jane The Virgin

ŽANR: dramedija

AUTOR: Jennie Snyder Urman

ULOGE: Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Justin Baldoni, Ivonne Coll, Jaime Camil

MREŽA: The CW

OCJENA:

Najčitanije iz rubrike