Dome slatki dome
SVIJETLE BOJE UVIJEK SU U MODI

Čista elegancija bijele boje
Objavljeno 11. prosinca, 2014.

Svi bismo željeli imati lijepo uređenu i modernu kuću bez velikih troškova. To je teško postići, ali nije i nemoguće. Izgled svog doma možete promijeniti suvremenim i osobnim detaljima bez velikih troškova.

Prilagodite rasvjetu tako da radikalno može promijeniti prostor. Da bi prostor izgledao elegantno i udobno, mora imati odgovarajuću prirodnu ili umjetnu svjetlost.

Ne stavljajte teške zavjese u tamnim bojama. Ako ste već odlučili da želite zavjese, neka budu u nekim svjetlijim nijansama.

Prirodno se svjetlo odražava i na kuteve soba, zato obojite zidove u svijetle boje. Namještaj od stakla ili drugih reflektirajućih materijala također je dobar izbor da se poboljša prirodno svjetlo.

Ako prirodno svjetlo nije dovoljno, koristite umjetnu rasvjetu. Svjetiljke i žarulje uvijek će dobro osvijetliti vaš dom. Stavite ih nasred stropa i u uglove također. Mnoge sobe nemaju stila jer su preopterećene nepotrebnim stvarima koje samo zauzimaju prostor. Svaka soba trebala bi izgledati otvoreno i čisto. Preporučuje se da uklonite sve ono što je nepotrebno, tako će prostor izgledati uredno i prostrano.

U sobu ne stavljajte stvari koje će narušiti njenu dekoraciju, stil i eleganciju. Bolje kupite stvari ili pribor koji su u skladu s dekoracijom u prostoriji. Namještaj, ukrasni pribor i zavjese - moraju biti u boji zidova. Boja može postati vaš neprijatelj ili saveznik, stoga se preporučuje pažljivo biranje boja. Svijetle boje uvijek su u modi kada se uređuje interijer. Koristite posebne nijanse za uređenje malih prostorija, jer su boje te koje daju prostranost i svjetlo. Jedna od najčešće korištenih svijetlih boja u uređenju enterijera jest bijela, koja predstavlja čistoću i eleganciju. Odaberete li ovu boju, sigurno nećete pogriješiti.

Svijetle boje mogu se koristiti ne samo za bojenje zidova ili stropova, nego i za bojenje starog namještaja. Na taj način ćete ga osvježiti i ponovno moći koristiti. Valja zapamtiti da strop uvijek treba biti svjetliji u odnosu na zidove. Na taj će način prostor biti visok i prostran. Svijetle boje reflektiraju svjetlost koja ulazi kroz prozore i umjetnu svjetlost. (J.Kn.)

Možda ste propustili...

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike